Het verhaal van Van Nispen (zat.) liet zich in de afgelopen jaren vertellen als een sprookje. Een groep vrienden in één voetbalteam, die trainden wanneer ze er tijd of zin in hadden en op kwaliteit wandelden door de Vierde en Derde Klasse. Het ene succes na het andere succes vierende. Nu de zaterdagtak van de Zilkse vereniging zich in de Tweede Klasse heeft gevestigd, lijkt het sprookje langzaam uit te doven. De 4-2 nederlaag bij Wateringse Veld Kranenburg kan zomaar een voorbode zijn voor een jaar met ‘iets meer tegenstand’ dan de afgelopen seizoenen.

,,Op een gegeven moment ga je een keer je plafond vinden”, lijkt ook Jon Joost Cornelissens zich doordrongen van het feit dat een driepunter dit jaar niet meer zo vanzelfsprekend is in de Tweede Klasse. ,,In deze competitie gaan we tegenstanders treffen die beter zijn dan dat we de afgelopen jaren zijn tegengekomen. Maar dat is logisch.”

ADO Den Haag
Interessant genoeg leek het elftal van Wateringse Veld Kranenburg enigszins op de Zilkse tweedeklasser. Ook de ploeg uit Den Haag stormde in de afgelopen seizoenen uit de Vierde Klasse naar de Tweede Klasse met een mix van jongens die een verleden hebben bij profclubs. ,,We kwamen ook nog Nick Brouwer tegen, die ik nog kende van Noordwijk. Daarnaast speelden er gasten mee die bij Scheveningen hadden gevoetbald, of ADO Den Haag.”

En ook al was de tegenstand heftig, Van Nispen (zat.) kwam in Den Haag wel op voorsprong. Jeffrey Koemans opende al vroeg de score voor de tweedeklasser. Slechts vijf minuten in tweede helft werd het verhaal nog mooier dankzij de 0-2 van Cornelissens zelf. ,,Een minuut later viel de 1-2 al. Dat was te snel. Toen wisten we dat het gezien hun kwaliteiten nog een zware middag zou worden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

😕

Een bericht gedeeld door Van Nispen Zat. 1 (@vannispenzat1) op

In het laatste kwartier liep Wateringse Veld Kranenburg uit naar een 4-2 overwinning. ,,Zij waren misschien wat fitter dan wij. Het is niet de eerste keer in dit seizoen dat we een voorsprong weggeven in de laatste fase van een wedstrijd. Dat is ook in de Districtsbeker gebeurd. Het klinkt logisch om dan met elkaar wat vaker te gaan trainen om die achterstand op andere teams in te halen, maar dat is voor bijna niemand bij ons een optie qua tijd. We zullen er een tactische oplossing voor moeten vinden.”

Geen titelfavoriet
Als Van Nispen (zat.) die oplossing weet te vinden tegen kwalitatief sterkere tegenstanders, dan zal het volgens Cornelissens niet eens een heel lastig jaar hoeven te worden in de Tweede Klasse. ,,Al denk ik wel dat dit team, waar we nu tegen gespeeld hebben, de beste tegenstander was van de afgelopen drie jaar. Dan is het toch nog best knap dat we op 0-2 zijn gekomen?”, blijft Cornelissens positief. ,,Daarnaast zegt het genoeg dat er pas één ploeg in deze competitie de volle zes punten heeft gehaald uit twee duels.”

Zonder het labeltje ’titelfavoriet’ genieten de voetballers uit De Zilk juist van de competitie die nog voor hun ligt. ,,We waren echt blij met deze indeling. Met Valken ’68 en Kagia hebben we twee clubs uit de Duin- en Bollenstreek. Er zitten ook wat Leidse ploegen tussen. Dat is ook leuk voor een aantal spelers van ons die in Leiden wonen.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Afgelast: regen zet streep door zondagmiddagwedstrijden’POPULAIRE BERICHTEN