Met z’n derde treffer in twee wedstrijden had Bren Zonneveld een groot aandeel in het 2-2 gelijkspel van Van Nispen (zon.) tegen Voorschoten ’97. Voor de tweede week op rij scoorde de 22-jarige Zilker voor zijn ploeg. Z’n derde treffer van het seizoen, betekende de vijfde voor de ploeg van Roy Schulpzand en toont direct de importantie van zijn vorm voor de derdeklasser.

,,Aan het begin van het seizoen, ging het nog niet zo lekker. Ik zat een beetje in een dipje”, was het gevoel van Zonneveld. ,,Maar toen ik vorige week scoorde, veranderde er iets in mij. Het trainen ging lekker de afgelopen week. En ik kon niet alleen belangrijk zijn met mijn doelpunten, maar ook met mijn spel.”

Tien man
Tegen Voorschoten ’97 waren zijn treffers niet voldoende voor de overwinning. Al was de derdeklasser er wel dichtbij. Hoewel Van Nispen (zon.) met 1-0 achter kwam, keerden de kansen in de tweede helft voor de Zilkers. De aanzet daarvoor was voor de rust al gegeven.

,,Wij bleven de ballen op de goal afvuren.”

,,We kwamen met 1-0 achter door een eigen goal. Daarna kregen zij na een half uur voetballen een rode kaart. Het nadeel daarvan was dat ze de boel op slot gooiden. Wij bleven de ballen op de goal afvuren. Uiteindelijk scoorden we in de 60ste minuut de gelijkmaker.”

Het voetballen tegen tien man, maakte het voor Van Nispen (zon.) niet makkelijker op, vond Zonneveld. ,,We hadden best moeite met Voorschoten ’97. Elke keer als zij de bal hadden, schoten ze ‘m naar voren en konden wij weer opnieuw beginnen. Gelukkig kon ik de 2-1 maken. Toen had ik het gevoel dat zij gesloopt waren en we zouden winnen. Vijf minuten voor tijd werd ik naar de kant gehaald. Ik had de dug-out nog niet gehaald of het stond alweer 2-2. Echt balen.”

,,Overigens ben ik echt positief verrast door het niveau van onze jonge spelers.”

Met het gelijkspel staat Van Nispen (zon.) nu negende in de Derde Klasse. Een plek die met één winst, drie gelijke spelen en een nederlaag, eigenlijk nog niet zoveel zegt. Al vindt Zonneveld de competitie sterker dan de afgelopen jaren, blijkt uit z’n woorden. ,,We zitten nu natuurlijk met veel clubs uit West I. Voor mijn gevoel spelen die ploegen wat harder en sneller. Heel veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Vorige week verloren wij wel met 4-1 van Velserbroek, maar dat was absoluut geflatteerd.”

Mentale boost
Volgende week speelt Van Nispen (zon.) tegen de nog ongeslagen koploper: De Kennemers. ,,Misschien is het niet ideaal om nu al de koploper te treffen. Zeker niet nadat we één punt hebben gehaald uit de twee laatste wedstrijden. Aan de andere kant; als we nu punten pakken, dan geeft dat absoluut een mentale boost.”

Het zou de jonge ploeg van Schulpzand op het goede spoor kunnen zetten voor de komende weken. ,,Overigens ben ik echt positief verrast door het niveau van onze jonge spelers. Ze passen zich ontzettend snel aan. Ik weet het van mezelf nog wel dat ik een paar jaar geleden bij het eerste kwam van Van Nispen. Toen vond ik het best even wennen. Daarom vind ik het knap om te zien hoe die jonge gasten het nu al doen.”