In een zonovergoten de Zilk heeft de zaterdagtak van Van Nispen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Koudekerk. Het was te merken dat de vriendenploeg vorige week de tweede periode pakte, want tegen de in degradatienood verkerende bezoekers moeten er normaal gesproken drie punten gepakt worden. Dat lukte niet.

Vorige week was er groot feest vanwege het binnenhalen van de tweede periode. De mannen hadden zichtbaar moeite om de knop om te zetten. „Het was een wedstrijd voor de statistieken”, stelt Sven de Ridder. ,,We speelden veel te mat om de overwinning over de streep te trekken. Zij waren wel fel, want ze spelen tegen degradatie. Koudekerk was dolgelukkig met het punt.“

Kars Davina aan de bal voor Van Nispen

De Zilkers komen altijd al heel ontspannen uit de kleedkamer voor een wedstrijd, maar tegen Koudekerk was dat nog een beetje extra. De Ridder: ,,We begonnen slecht aan de wedstrijd. Veel te laconiek. Het kwam misschien ook door het warme weer, want dan heb je al wat minder energie om te spelen. Tel daarbij op dat het vorige week groot feest was en we binnen hebben wat we graag wilden hebben. Dat was voor ons een combinatie te veel denk.“

Terugval
Toch liet de thuisploeg zijn klasse bij vlagen zien. Na een zwak begin ging de bal in de eerste helft goed rond en werden er de nodige kansen gecreëerd. Daarbij had de ploeg zich al veel eerder moeten belonen, maar dat werd niet gedaan.

In de tweede helft was het eigenlijk precies hetzelfde verhaal, maar in de zestigste minuut werd het net dit keer wel gevonden door Pieter Koen van der Plas. Daarna ging iedereen een beetje voor zichzelf voetballen en daarvoor kreeg Van Nispen de rekening gepresenteerd. Uit een lange aanval scoorde de ploeg uit Koudekerk. In de resterende minuten zakten de bezoekers ver in en kon Van Nispen geen gaatje meer vinden.

Jon-Joost Cornelissens zet een actie in

Nog steeds zijn er veel spelers geblesseerd bij de rood-gelen en dus was het weer puzzelen geblazen om een elftal op de been te krijgen Dit keer waren er zelfs geen wissels. „Iemand uit het bestuur die in zondag 4 voetbalt , Tom van Hal, deed mee. Hij heeft wel vaker meegespeeld. Daarnaast kwam er nog iemand genaamd Pieter, waarvan ik zijn achternaam niet eens weet, meedoen. Hij speelt zijn potjes altijd in het tweede van de zaterdagtak. Twee superfitte gasten. Je zou bijna zeggen dat ze onderdeel van ons team moeten gaan uitmaken, want ze deden het allebei hartstikke goed.“

Grote vraag is hoe Van Nispen de boel op scherp gaat krijgen voor de nacompetitie ingaan. Het is duidelijk dat het veel beter moet dan tegen Koudekerk. „De jongens die nu allemaal geblesseerd zijn moeten geen wedstrijd meer spelen tot de nacompetitie. Hoogstens de allerlaatste pot om wat ritme op te doen. Het is zaak om nu iedereen fit te krijgen en dan moeten we er staan als de nacompetitie begint.“

Tekst: Roy van der Meij
Foto’s: Trudy van den Berg