FC Rijnvogels gaat op korte termijn een ei leggen over de trainersinvulling voor de rest van het seizoen. Joost den Hollander mag nog drie competitieduels coachen, waarna zijn dispensatie verloopt.

“Ik heb tot 8 of 9 maart geloof ik”, zei Den Hollander zaterdag na de 1-0-overwinning van FC Rijnvogels op VVSB. “Dat is echter voor een vrij weekend. Dus op zondag 3 maart uit bij Hercules zal – mocht er niemand komen voor die tijd-  de laatste zijn.”

Beslissing ná VVSB
Mede op advies van de spelersraad werd een beslissing over afgelopen weekend heen getild. “We zouden na VVSB gaan kijken hoe we het gaan invullen. Dat is nu”, aldus Den Hollander, die als interim-coach alle drie de duels winnend afsloot. Zaterdag werd dus gewonnen van VVSB, waar Danny Hijzelendoorn momenteel assistent coach is. Een week geleden werd bekend dat de Amsterdammer volgend seizoen FC Rijnvogels gaat trainen.

Den Hollander zal onder Hijzelendoorn weer als assistent fungeren, het lijkt hem aannemelijk dat dat ook voor de komende periode gebeurt. Maar ook een constructie met een stroman naast Den Hollander behoort tot de mogelijkheden.

“Als er iemand komt die het seizoen afmaakt echt als hoofdtrainer, ga ik weer lekker mijn rol in als assistent. Dat lijkt me het meest gebruikelijk en is voor mij ook helemaal goed. Willen ze het op een andere manier oplossen, is dat ook prima. Het is echt wat de club en de jongens willen. Ik schik me naar wat er wordt gevraagd.”

Plek vacant door gezondheidsproblemen Corneille
FC Rijnvogels was met Dogan Corneille al een contractverlenging voor het nieuwe seizoen overeengekomen, maar de coach maakte twee weken geleden kenbaar per direct te moeten stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Dat er nog geen duidelijkheid is over het vervolg van de tweede seizoenshelft vindt Den Hollander niet vreemd.

“De TC is momenteel heel druk. Ze hebben een nieuwe trainer voor volgend seizoen aangesteld en er gaan veel jongens weg. Wat dat betreft zit de club middenin een nieuwe fase, vandaar dat ze een beslissing pas na VVSB wilden maken. Er is nu twee weken de tijd om te kijken hoe we dat willen gaan doen.”

Foto: EWLOnline

Lees ook: Reacties van Mercera en Van Leeuwen na FC Rijnvogels – VVSB

POPULAIRE BERICHTEN