De derby Teylingen – Warmunda is zaterdag ontsierd door een spijkerharde tackle met een horrorblessure tot gevolg voor Menno van Noort. De Warmunda-middenvelder kreeg kort voor tijd een aanslag te verwerken van Pascal de Ridder, die daarvoor de rode kaart ontving. Nadat de ernst van de blessure duidelijk werd, staakte de scheidsrechter het duel in de 87e minuut.

Teylingen was even voor het bewuste moment op een 1-0-voorsprong gekomen door een goal van invaller Joey van den Berg. Niet veel later ging ploeggenoot De Ridder dicht bij de zijlijn over de schreef. De aanvaller haalde door in een duel met Van Noort, die hem te snel af was geweest.

Foute boel
Dat het foute boel was bleek wel uit een mededeling van de speaker dat een ambulance onderweg was en er ruimte vrijgehouden moest worden om de ambulancebroeders toegang tot het veld te verlenen. Volgens de eerste berichten gaat het om een dubbele beenbreuk.

De arbiter van dienst stuurde beide ploegen naar binnen, waarna het nieuws over een definitieve staking volgde. Zodoende moeten de laatste minuten op een later moment, bij een 1-0-stand, uitgespeeld worden.

Teylingen bood kort na de wedstrijd, bij monde van captain Bas Gozeling en trainer Rob Jonkman, excuses aan in de Warmondse kleedkamer voor de overtreding van De Ridder.

Vanaf deze plek wenst VIDB Menno van Noort en Warmonda veel sterkte toe.

Zondagochtend volgen nog reacties van Warmunda-trainer Barry van Rijn en collega Rob Jonkman van Teylingen.

Archieffoto: Peer Compeer

POPULAIRE BERICHTEN