Ook in de derde aflevering van VIDB Café sleutelen we aan het nationale elftal van de Bollenstreek, ons eigen Café-elftal. Onze gasten, Tom van der Niet en Marco van der Plas, mochten allebei één wissel toepassen. Dat leverde een aantal verschuivingen op.

Marco van der Plas vertelde vroeg in de aflevering al dat hij richting de Katwijkse derby vooral uitkeek naar de duels tussen Sem van Duijn en Bart Sinteur, waarbij hij laatstgenoemde op het schild hees. Dat Richelo Fecunda zijn plaats rechts achterin kwijtraakt aan Sinteur, was dan ook geen verrassing. Van der Plas meldde er direct bij dat degene die Sinteur eruit haalt geen verstand van voetbal heeft.

Offerhaus naar de defensie
Tom van der Niet mengde zich met zijn wissel in de discussie of Guus Offerhaus een verdediger of een middenvelder is. De voormalig doelman schoof de Noord-Hollander een linie terug en maakte het middenveld compleet door Tyrone Owusu in het elftal te zetten.

De omzetting van Van der Niet betekent ook dat Kasper Michel slechts kortstondig mocht genieten van zijn plaats in ons eliteteam. De Voorschotenaar was in de tweede aflevering door Huig Hoek ‘geselecteerd’. De door Theo Nulkes toegevoegde Wout Heemskerk heeft zijn plekje wel behouden.

Beluister hieronder de derde aflevering van VIDB Café waarin Tom van der Niet en Marco van der Plas uitgebreid vooruitblikten op de moeder aller derby’s. Het VIDB Café-elftal komt vanaf 51:00 aan bod

Lees ook: VIDB Café geeft aftrap voor favoriete elftal van de Bollenstreek

POPULAIRE BERICHTEN