julian dobbe Rijnvogels

Julian Dobbe heeft recent aangegeven na drie jaar FC Rijnvogels te gaan verlaten en uit te vliegen naar een andere bestemming. Minder speeltijd in combinatie met een drukke baan doen hem besluiten te vertrekken op de Kooltuin, maar de mooie herinneringen zullen bij zijn vertrek de boventoon voeren. 

Na afloop van de op het oog makkelijke middag voor FC Rijnvogels afgelopen zaterdag tegen RKAV Volendam (5-0) kon geconcludeerd worden dat de wedstrijd misschien wel symbool staat voor het vertrek van Dobbe. Hij bekeek het thuisduel voor een lang gedeelte vanaf de bank en zag dat het goed ging met de ploeg, waarna hij in de tweede helft nog inviel toen de Volendammers al verslagen waren. Hoe anders dan in het kampioensjaar waarin hij één van de belangrijkste spelers was tijdens het binnenhalen van de titel in de Hoofdklasse.

“De eerste tien minuten hadden we het nog lastig met het drukzetten van Volendam, dat echt man op man door ging. Maar uiteindelijk vinden we na die tien minuten wel de oplossing.” Daarna kwam Rijnvogels beter in de wedstrijd en draaiden de gastheren de wedstrijd om. “Mooie goals, simpel gespeeld en uiteindelijk loop je wel redelijk eenvoudig uit. Wat vooral de verdienste van de ploeg is”,  geeft Dobbe aan.

‘Jezelf laten zien’
Ondanks dat Dobbe graag zelf wil spelen, is hij blij voor de ‘jongens’ dat ze goed spelen, ook omdat Rijnvogels weer een plek stijgt en de Katwijkers stiekem weer naar boven kunnen kijken in de laatste periode. Een half uur voor tijd viel de oud-speler van Noordwijk en DOSR bij 4-0 in. “Je gaat niet meer de winnende maken natuurlijk, maar je doet hartstikke je best. Nog maar acht wedstrijden te gaan bij deze mooie club, dus dan wil je jezelf gewoon nog laten zien en van waarde kunnen zijn.”

Het vaker kwijt zijn van zijn basisplek of bij de eerste elf zitten maar niet op zijn favoriete positie staan, zorgen ervoor dat Dobbe heeft besloten te gaan vertrekken. “Het vraagt veel naast een baan waar ik veel tijd en inzet insteek. Als je dan ook nog drie avonden in de week hier moet spelen, is dat als wisselspeler wel lastiger. Als je kan uitkijken naar een zaterdag op je ‘eigen plekkie’ en lekker gas kan geven op het middenveld, daar doe ik het voor. Ik zou niet zo nog een jaar willen spelen.”

Terugkijkend op zijn periode op de Kooltuin is hij zeer positief, zeker over het jaar waarin Rijnvogels kampioen werd van de Hoofdklasse: “Ik heb een hele mooie tijd gehad. Het kampioensjaar waarin ik veel heb mogen spelen was een ontzettend gaaf jaar met supporters naar uitwedstrijden. Dat was een onwijs gaaf gevoel om mee te maken.”

Interesse van Swift
Wat zijn volgende bestemming wordt? Dat ligt nog in het midden. Dobbe geeft aan dat er wat clubs interesse hebben getoond, maar is de balans nog aan het opmaken. Tot de geïnteresseerden behoort Swift uit Amsterdam waar oud-Rijnvogels-coach Jimmy Simons nu hoofdtrainer is. “Swift is een mooie club en wellicht een optie, maar er zijn meerdere opties die ik overweeg” aldus Dobbe.

De laatste periode als Rijnvogel wil Dobbe positief afsluiten. Hij hoopt stiekem nog omhoog te kijken en mee te doen in de laatste periode: “We zijn met zes punten uit twee duels best redelijk begonnen in de derde periode en wellicht kan je – nu de concurrenten punten verspelen – nog stijgen richting de derde of vierde plek. Meedoen in de top vijf als promovendus, daar mogen we sowieso al trots op zijn.”

Hieronder is het volledige interview van verslaggever Gert Barnhoorn met Julian Dobbe te zien:

Foto’s: EWLOnline

Lees ook: Dobbe verlaat de Kooltuin na drie jaar
Check ook: FC Rijnvogels haalt ‘jonge moderne vleugelverdediger’ uit Vierde Divisie

POPULAIRE BERICHTEN