Ian van Otterlo gaat op voor een derde seizoen bij VVSB. De aanvallende middenvelder heeft voor een jaar bijgetekend, meldt de derdedivisionist. Van Otterlo kwam ruim anderhalf jaar geleden over van Rijnsburgse Boys en was sindsdien al goed voor 27 competitietreffers.

De 29-jarige Van Otterlo speelde eerder in onze regio ook voor Ter Leede en dus Rijnsburgse Boys. Op de Roodemolen kende hij een voorspoedige tijd, maar op de Middelmors was dat niet het geval. Van Otterlo had een Jeroen Spruijt in vorm voor zich en moest daardoor genoegen nemen met een rol op het tweede plan.

‘Bank niks voor mij’
Dat viel hem zwaar, zo vertelde hij in december tegen VIDB. “De bank is echt niks voor mij”, aldus Van Otterlo. “Ik vond het lastig, want ik was het niet gewend. Overal waar ik zat was ik bassispeler en belangrijk voor het team. Op gegeven moment ging ik zelfs een beetje aan mezelf twijfelen: kan ik het nog wel?”

Als een uitkomst kwam de interesse van VVSB, waar hij zich kiplekker lijkt te voelen. Met de paarsgelen hoopt hij de komende jaren terug te keren op het hoogste amateurniveau. “We hebben een prachtig complex, waar menig club in de Tweede Divisie niet aan kan tippen. Daarnaast is alles professioneel geregeld en lopen hier veel goede en betrokken mensen.”

Foto: Tino Stulen

Lees ook: Van Otterlo rendeert onder systeemwijziging: ‘Het gaat goed, maar ik had hoger willen staan’

POPULAIRE BERICHTEN