Na een weekend zonder wedstrijden in competitieverband mogen de ploegen uit de Bollenstreek weer hun kunsten gaan vertonen op het veld. Voor alle vier de ploegen uit de Tweede en Derde Klasse geldt dat eerherstel gewenst is. 

Twee weken geleden verloor Foreholte kansloos met 5-2 van RKDEO. Aankomende zondag kunnen de Voorhouters zich revancheren door op het eigen sportpark drie punten te behalen tegen laagvlieger DOSR, dat getraind wordt door Noordwijkerhouter Thomas Duivenvoorden. Op voorhand zou je zeggen dat dit geen probleem mag opleveren voor Foreholte. Trainer Marcel IJzendoorn liet na afloop van de nederlaag in Nootdorp weten reikhalzend naar de wedstrijd tegen DOSR uit te kijken. ,,Dan moeten we laten zien dat we een ploeg hebben die in de top vier thuishoort.”

Teylingen gaat proberen voor een stunt te zorgen in de uitwedstrijd tegen koploper SV Den Hoorn. Beide clubs troffen elkaar eind vorig seizoen in de nacompetitie. Het draaide uit op een remise (2-2). Beide ploegen promoveerden naar de Tweede Klasse, waarin het Den Hoorn beter vergaat dan Teylingen. Het verschil op de ranglijst bedraagt zeven plekken. Na de nederlaag bij Foreholte, waarin de Sassenheimers meer hadden verdiend en de puntendeling tegen hekkensluiter Donk, is een goed resultaat gewenst voor Teylingen.

Winst broodnodig
Voor Van Nispen staat de thuiswedstrijd tegen Kickers ’69 op het programma. Na de domper van twee weken geleden, een 2-0 nederlaag tegen ASC, hebben de Zilkers op eigen bodem wat recht te zetten. Door de nederlaag zakte de ploeg uit De Zilk van de eerste naar de derde plaats op de ranglijst. Een overwinning is hard nodig wil Van Nispen de achterstand op de top van het klassement niet groter laten worden. De thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst Kickers ’69 is op papier een uitgelezen mogelijkheid om weer vertrouwen te tanken.

Voor promovendus Warmunda wordt het de hoogste tijd om weer een positief resultaat te boeken na vier nederlagen op rij en de bekeruitschakeling tegen Abbenbroek. De kansloze 0-3 nederlaag twee weken geleden tegen runner-up SJZ was geen schande. Maar in de uitwedstrijd tegen WVC is het zaak voor de Warmonders om het tij te keren. Beide ploegen hebben tien punten, al heeft WVC nog een wedstrijd tegoed. De winnaar van dit zespuntenduel kan dus goede zaken doen op de ranglijst.

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)