Een speciale avond voor Donny Warmerdam. De Sassenheimer was maandag voor het eerst trefzeker in het betaalde voetbal. Het mooie: het waren meteen twee goals. Warmerdam tekende voor de 3-0 en 4-0 tegen Heracles Almelo. De eindstand was 4-0 in het voordeel van Jong Ajax.

Warmerdam begon als centrale verdediger aan de wedstrijd, maar schoof na 66 minuten door naar het middenveld. Hij had vervolgens niet lang nodig om zich te onderscheiden. Hij tikte in de 73e minuut de 3-0 binnen en rondde even later een fraaie aanval opnieuw uitstekend af. Warmerdam werd in de uiterste slotfase nog een publiekswissel gegund door trainer John Heitinga.

De 20-jarige Warmerdam verruilde in 2010 de opleiding van Teylingen voor die van Ajax en kwam inmiddels tot ruim vijftig optreden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde al regelmatig in oefenduels van Ajax 1 mee, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet.