Voor Kagia was het een heerlijke zaterdagmiddag. De Lisserbroekers boekten in speelronde tien hun eerste zege van het seizoen. Kagia stond halverwege nog op een 0-1-achterstand tegen FC Oudewater, maar stelde na rust orde op zaken via goals van Rens Lamboo en Gijs de Graaf: 2-1.

Competitiegenoot Foreholte beleefde juist een teleurstellend duel voor eigen publiek. De Voorhouters waren tot vandaag foutloos op de Elsgeest, maar verloren nu van tien man van EMM ’21. De Veners namen in de eerste helft de leiding, maar werden na een halfuur tot een tiental gereduceerd. Foreholte kwam nog in de eerste helft langszij via Toni Arroyo en leek op te kunnen gaan voor zijn vijfde thuiszege, maar het pakte anders uit.

Foreholte wist het numerieke overtal niet uit te buiten en liep zich stuk op EMM ’21, dat in de 71e minuut counterde naar 1-2.

Zes goals in laatste dertig minuten
Eersteklasser Valken ’68 deed zijn plicht op bezoek bij DHC. Het werd 0-6 voor de Valkenburgers op bezoek bij de nog puntloze hekkensluiter. Opvallend genoeg was het na een uur spelen nog 0-0. Nadat Bas van Delft de ban had gebroken, ging het vervolgens hard. Huig van Duijn en Lars Wietsma scoorden ieder tweemaal, terwijl ook Van Delft een tweede treffer meepikte.

In de Vierde Klasse was er een belangrijke zege voor SJC zaterdag, dat zichzelf door de 0-1-overwinning bij Kickers ’69 wat lucht verschafte. Teylingen pakte verdienstelijk een punt bij nummer twee Zevenhoven: 3-3.