Robin van der Meer kan dit seizoen niet meer in actie komen voor Rijnsburgse Boys. De 28-jarige verdediger heeft een zware knieblessure opgelopen, zo bevestigt hij aan Omroep West.

Van der Meer viel een kleine week geleden uit in de eerste helft van het bekerduel met FC Groningen (0-1). Nader onderzoek wees inmiddels flinke schade uit: zijn voorste kruisband is afgescheurd, zijn meniscus ingescheurd én de buitenbanden van zijn linkerknie verrekt.

Tegen Omroep West vertelt Van der Meer dat hij al de focus heeft gericht op volgend seizoen. “Ik ben 28, superfit en ik vind voetbal nog veel te leuk om te stoppen. Ik ben positief ingesteld in het leven. Dit is vervelend, maar er valt niets meer aan te veranderen. Het enige dat ik kan doen om vooruit te komen is lekker aan de gang gaan met herstellen. Het is nog even kijken wanneer ik kan worden geopereerd.”

Tweede kruisbandblessure
Het is voor Van der Meer de tweede keer dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. Het overkwam hem in 2019 al eens eerder met zijn andere knie, toen als speler van Excelsior.

Van der Meer was actief in de jeugd van RVC Rijswijk en Haaglandia, waarna hij op 12-jarige leeftijd werd gescout door ADO Den Haag. Hij voetbalde in de Residentiestad tot en met het beloftenelftal vertrok daarna naar Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar onder contract stond. Vervolgens voetbalde hij twee jaar bij FC Utrecht onder Erik ten Hag en drie jaar bij Excelsior, bij beide clubs in de Eredivisie.

Helmond Sport was uiteindelijk zijn laatste club in het betaalde voetbal, alvorens hij afgelopen zomer neerstreek op Sportpark Middelmors.

Klik hier voor het bericht van Omroep West

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van der Meer (Rijnsburgse Boys): ‘Uitgekomen waar ik vooraf op hoopte’

POPULAIRE BERICHTEN