Het EK is iedere vier jaar een waar voetbalfeestje. In onze EK-special zoomen we elke dag in op de belangrijkste ontwikkelingen en analyseren die met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. In aflevering  acht komt Miro Acimovic  aan het woord
Vorige week promoveerde Acimovic Teylingen naar de Tweede Klasse. De spits kwam twee jaar geleden over van Ter Leede. In het jaar 2000, toen hij negen was, zat Miro (zijn bijnaam) gekluisterd aan de buis. In dat jaar deed Slovenië mee aan het EK, dat in Nederland en België werd gespeeld. In het Sloveense team speelde toen zijn neef Milenko Acimovic mee. De middenvelder kwam tot 74 interlands voor zijn land. Miro had een paar keer het genoegen om hem te ontmoeten.
Miro, dit EK kenmerkt de vele doelpunten in de extra tijd van de wedstrijden.
,,Ja, dat kun je wel stellen. Daardoor zijn Spanje, Frankrijk en Italië al zeker van de volgende ronde. Duitsland en Engeland staan er ook goed voor. Ik ben ook benieuwd hoe ver IJsland komt in het toernooi.”
Van welk land ben jij fan?
,,Dat debutant Noord-Ierland bij dit EK zit vind ik prachtig. Het is toch geweldig dat Will Grigg wordt toegezongen door de fans van Noord-Ierland en Engeland. Grigg kan niet meer stuk na het winnen van de League One-titel met Wigan Athletic waarin hij 25 maal scoorde. Tegen Polen zat hij op de bank, maar dat maakte deze cultheld niets uit. De Noord-Ieren gaan misschien nog voor een verrassing zorgen en een ronde verder komen. Dat zou spectaculair zijn.”
 
Wat is jouw indruk van onze Zuiderburen, die gisteren orde op zaken stelden tegen Ierland. 
,,Ik was voor België, maar daar ben ik van afgeweken alleen al door die trainer. Wat een chagrijn zeg die man, met die woordvoerder naast hem. Ik heb me wel rot gelachen om verslaggever Bert Maalderink. Die mocht eerst maar een vraag stellen, en toen opeens drie of vier. Wat een poppenkast zeg.”
Heb je een speciale speler waar je fan van bent?
,,De Zweed Zlatan Ibrahimovic straalt veel energie uit. Hem zie ik graag spelen. Maar ook hij kan weinig uitrichten in zijn eentje met weinig aanvoer. Zweden gaat het niet redden, denk ik. Volgende week kan de balans worden opgemaakt en hebben we meer inzicht hoe de zaken er dan voor staan.”

POPULAIRE BERICHTEN