,,We verliezen er drie op rij, maar ik wil niet zeggen dat we in een dip zitten”, aldus Sjoerd Winkelman, linksbuiten van Warmunda. Zijn ploeg verloor met 3-2 in en tegen Alphen, maar Winkelman zat geenszins bij de pakken neer. ,,Ik vind dat er genoeg positieve punten uit te halen zijn.”

Winkelman zag Warmunda de eerste 45 minuten alleraardigst voetballen. ,,Het was misschien wel de beste helft van het seizoen. We waren heer en meester en gaven eigenlijk niets weg. Zelf kregen we nog een paar goede kansen. Helaas bleef het bij 0-1.”

‘Misschien iets teveel complimenten’
Tevreden zochten de Warmonders niettemin de kleedkamer op. Het eerste bedrijf bood voldoende aanleiding om op een driepunter te mogen hopen. Maar de rust deed de ploeg van Alan Campfens geen goed. Met het hoofd in de wolken werd de tweede helft gestart.. ,,We hebben elkaar in de rust misschien net iets teveel complimenten gegeven”, stelt Winkelman. ,,We begonnen niet scherp, veel te slap, en kregen binnen acht minuten twee tegengoals door onoplettendheden achterin. Het was meteen een andere wedstrijd.”

Toch kreeg Warmunda nog een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Twintig minuten voor tijd mocht Vincent Solleveld aanleggen voor een strafschop, maar hij miste. ,,Dat was het moment om de wedstrijd te kantelen. Vervolgens werd het ook nog 3-1. Twee minuten voor tijd maakten we nog wel 3-2, maar toen was het eigenlijk al een verloren zaak.”

,,Nee, Alan was daar niet echt over te spreken. Maar het was een vakantie met de schoonfamilie, dus ik had eigenlijk geen keus.”

En dus waren de druiven zuur voor Warmunda. ,,Het is doodzonde dat je hier verliest”, baalt Winkelman. ,,Op basis van de tweede helft is het misschien wel terecht. Zij waren toen effectiever met de kansen en wij hebben het door slap te beginnen over onszelf afgeroepen. Maar de eerste helft zat er echt veel meer in. We wisten dat we vol aan de bak moesten om hier wat te halen en deden dat ook. Iedereen was fel en zat kort op de man. We waren voor rust echt veel sterker.”

‘Geen keus’
Winkelman begon tegen Alphen voor het eerst weer in de basis. Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek midden in het seizoen werd hem door de technische staf niet in dank afgenomen. ,,Nee, Alan was daar niet echt over te spreken. Maar het was met de schoonfamilie, dus ik had eigenlijk geen keus.”

Hij mag als een veelzijdig type worden beschouwd. In principe kan Winkelman de gehele linkerflank bestrijken. ,,Momenteel fungeer ik als linksbuiten. Ik ben opgeschoven omdat Niels Dijkstra vanwege school een halfjaar weg is. Wie weet maak ik het seizoen af als linksbuiten, en misschien ga ik weer terug naar het middenveld of de verdediging. De gehele linkerflank ligt mij eigenlijk wel, al ik zie het spelen als centrale verdediger ook wel zitten.”