De top tien van het topscorersklassement is aardig bezig. Van de tien spelers, scoorden afgelopen zaterdag zes aanvallers één keer. Dus ook koploper Dani van der Moot die namens Rijnsburgse Boys weer het doel vond en al zijn veertiende treffer noteerde. Alleen Hillegommers Niels van Veen en Maik van Zanten, Noordwijker Emiel Wendt en Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij bleven droog staan. 

Volgend weekend starten alle competities weer. Dat betekent dat ook de Tweede, Derde en Vierde Klasse op de zaterdag weer doelpuntenmakers kunnen afleveren. In de iets lagere regionen scoorde Jelle Geerlings afgelopen zondag twee keer. Daarmee was hij de grootste stijger. Van een plek ergens tussen de 150 en 180 steeg hij na één goed weekend naar de 78e plaats.

Februari
We hebben wel weer een winnaar van de maand februari. Kagia-middenvelder Rens Lamboo was de enige speler die vier keer wist te scoren. Onder andere Dani van der Moot, Jaap van Duijn, Felitciano Zschusschen en Robbert Steemers scoorden drie keer, maar werden dus verslagen door hun collega uit Lisserbroek.

Slechts één speler is nieuw in de lijst: Rob Zandbergen van VVSB. De verdediger annex middenvelder scoorde op een prachtige manier tegen SteDoCo en maakte zodoende z’n eerste treffer in dienst van de Noordwijkerhouters.

Wie staat er bovenaan bij jouw favoriete club? De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 184 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ”Gebroken Reynaers’ doet z’n verhaal: ,,Besef van blessure moet nog komen”‘

POPULAIRE BERICHTEN