Goed, het is misschien geen Spakenburg – IJsselmeervogels of Katwijk – Quick Boys. Maar vergeet niet wat voor sentimenten er spelen tussen Warmunda en ASC. Een typische burenderby. Rijd je Warmond uit dan zie aan de linkerkant het terrein van de club uit Oegstgeest liggen. En dus telt er zondag maar één ding voor Warmunda-aanvaller Chafik Belmamoune: winnen.

Hallo Chafik. Hoe moet ik de belangen zien van de wedstrijd tussen jullie en ASC?
,,Wij zien het in Warmond als een ‘grote pot’. Thuis verloren we met 0-1. Eén couter, gelijk raak. Die wedstrijd zijn we nog niet vergeten. Vorige week waren we natuurlijk vrij, omdat de wedstrijd werd afgelast. Sinds dat moment zijn we al met dat duel bezig. Voetballen tegen ‘de buren’: die wil je inpakken, met een strikje erom en in je binnenzakje stoppen. We zijn compleet als team en fit. Alan Campfens liet zich niet tegenhouden door de min-18 van vorige week. Hij wilde iedereen scherp houden.”

Vind je dat jullie een goed seizoen draaien? Met jullie prima achtste plek, lijkt het daar toch wel op?
,,Voor jou is het misschien positief en dat snap ik ook wel. Maar als spelers zijn we nog niet helemaal tevreden. We hebben onderweg teveel foutjes gemaakt. Anders hadden we gewoon in de top-4 kunnen staan. De komende weken moeten we tegen ASC en Kickers ’69. Wedstrijden die we moeten winnen. Als we dit team een beetje bij elkaar kunnen houden, kunnen we volgend seizoen hoger mikken.”

Heb je daar al enig zicht op? Blijven jullie bij elkaar?
,,Daar lijkt het wel op. De club heeft al aangegeven dat jongens die weg willen of willen stoppen zich moesten melden. ‘Kom niet op het laatste moment met je besluit’, meldde de club. Anders is het voor Warmunda te lastig om nog vervangers te vinden. De aansluiting met de jeugd is dit jaar nog net even te groot. En ik denk dat het voor sommige spelers ook wel lekker is om met een nieuwe trainer te starten. Dat ze daar wel voor open staan.”

Eerder op de vrijdag werd bekend dat Ayhan Gargili jullie nieuwe trainer wordt. Heb je al met hem gesproken?
,,Ja. Ik dacht dat Alan al 24/7 met voetbal bezig is, volgens mij is dat bij Ayhan nog veel erger. Hij is trainer van JO-19 bij Koninklijke HFC en ook nog van een jeugdelftal bij Vitesse.”

Hoe komt hij op je over?
,,Rustig. Iemand die let op de finesse en iemand die gewoon heel ambitieus is. Hij is ook nog best jong: 37. Ik denk dat dat wel belangrijk is. Wij hebben een vrij jonge ploeg. Alleen Vincent Solleveld en Selmo Kurbegovic zijn dertig plus. De rest is vooral tussen de 19-25 jaar. Ik denk dat hij daarom wel bij onze groep past. Maar goed we zijn nu met dit seizoen bezig. We hebben nog elf wedstrijden te gaan. Te beginnen met zondag. We willen ASC bij de strot pakken.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Aygun Gargili nieuwe trainer van sv Warmunda’POPULAIRE BERICHTEN