In deze nieuwe rubriek stellen we vijf vragen om een wedstrijd voor te beschouwen met trainer of speler. Deze week is het de beurt aan Anton Wijsman. De succesvolle coach van Kagia. De Lisserbroekers doen het goed in de Derde Klasse A op de zaterdag. Winst tegen Floreant zo betekenen dat Kagia de top 3 binnenkomt. Er moet dan gewonnen worden van Floreant. Een wedstrijd met een verhaal. De tegenstander uit Boskoop won eerder bij Kagia maar bracht hoofdcoach Leen van Steensel in. En dat mag niet. Overspelen dus.

Hallo Anton. Hoeveel aandacht hebben jullie over jullie heen gekregen over deze wedstrijd?
,,Teveel. Dat levert geen extra druk op, maar haalt wel het plezier van het spelletje af. En plezier is juist zo belangrijk. Er is behoorlijk wat media-aandacht op afgekomen. Maar ook als ik met supporters of andere mensen over Kagia praat, het gaat altijd over deze wedstrijd. Ik denk dat ik deze week wel 10 uur aan die wedstrijd heb zitten besteden. Kijk als we dat nou elke week zouden hebben, haha…”

Laten we het dan gewoon over de wedstrijd zelf hebben en niet over de randzaken. Wat verwacht je er van?
,,Ik hoop op een sportieve en open wedstrijd. Wij hebben met 18 punten een redelijke tot zeer goede start. Bij Floreant is dat een ander verhaal. Zij gaan deze wedstrijd gebruiken om weg te blijven uit de onderste regionen.”

Over die competitiestart gesproken. Is dit wat je had gehoopt van tevoren? Waar staat Kagia qua proces vind jij?
,,We wisten van te voren niet waar we stonden. We moesten het met best een nieuwe groep doen. Maar het heeft goed uitgepakt. We hebben bijvoorbeeld bekerwedstrijden gebruikt om een beetje te zoeken naar de juiste opstellingen. We doen het met een jonge groep en dan weet je dat het wispelturig kan zijn, maar daar heb ik geen moeite mee. We maken steeds meer stapjes vooruit.”

Toch moest je dit seizoen onder andere teruggrijpen op oud-selectiespelers, zoals in de wedstrijd tegen DWO. Is dat vervelend?
,,Het is niet ideaal. Als je start met een selectie wil je het met die jongens doen. Bijvoorbeeld tegen DWO heb ik de selectiespelers laten starten en heb ik de andere jongens gebruikt op de bank. Het zijn dus oud-selectiespelers dus kunnen nog prima mee. Als ik dan iemand inbreng gaan we er niet op achteruit. En de jongens vinden het zelf ook nog wel eens leuk. Kijk, vorig week winnen wij de Foto van de Week en die taart hebben we van de week opgegeten. Dan komen die andere jongens er ook bij en zijn we zo met bijna 30 man. Dat is Kagia!”

Het is eind november en we gaan bijna richting de winterstop. Is dat mooi moment om de eerste seizoenshelft te evalueren?
,,Dat doen we tussentijds ook wel eens hoor. Als we morgen nu winnen staan we op 21 punten en dan staan we er gewoon geweldig goed voor. We krijgen nog wel drie lastige tegenstanders voor de winterstop, maar in deze klasse is elke pot lastig. Wij willen gewoon in deze situatie blijven staan en misschien wel bovenin mee gaan doen. Als het anders loopt gaan we voor een periodetitel. Maar ik vind dat je ten alle tijden je doelstellingen moet kunnen blijven aanpassen als de situatie daar om vraagt.”

Tekst: Frank Venema


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)