Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Deze week is het de beurt aan Kees ‘Pier’ Tol van SV Spakenburg. De ploeg uit het gelijknamige dorp is de eerstvolgende tegenstander van VV Katwijk. Een titelkraker. Want het duel in Spakenburg is een wedstrijd tussen de nummer twee en nummer één van de Topklasse: Katwijk.

Hallo Kees. Een onvervalst titelduel tegen Katwijk toch?
,,Dat denk ik wel. Het wordt een leuke pot. Er komt veel publiek op af heb ik inmiddels van onze club vernomen. Ik denk dat wij gaan winnen, anders is het gewoon afgelopen. In principe is een gelijkspel nog wel voldoende, maar als we verliezen is het gat zeven punten. We hadden dit seizoen veel meer punten moeten hebben. Er zaten duels tussen waarvan ik me nog steeds afvraag hoe we het hebben laten liggen.”

In Katwijk werd het 1-1. Zijn jullie gelijkwaardig aan elkaar?
,,Ik denk dat wij sterker zijn. In Katwijk was het gewoon een slechte pot van onze kant. Met mazzel haalden we daar nog een puntje op. Katwijk heeft een vrij sterk collectief met daarnaast nog veel individuele kwaliteit. Wij moeten zelf onze verdediging dicht houden. We hebben zelf al 58 keer gescoord, maar hebben er ook 33 tegen.

De productie van het team is prima, maar bij jou loopt het nog wat stroef. Wat is er aan de hand? We kennen je als een goalgetter.
,,Het is niet mijn beste seizoen. Maar ik lever dit jaar wel meer assists. Ik heb geloof ik twaalf keer een assist gegeven en zelf acht keer gescoord. Ik krijg dit jaar zelf ook minder kansen, maar had er wel meer moeten maken. Dat geef ik toe. De laatste twee weken ben ik weer wat meer op dreef. Na een paar maanden maakte ik twee weken geleden weer een goal. Dat is voor een spits het beste medicijn.”

Je hebt zelf in de Bollenstreek gevoetbald bij VV Noordwijk. Hoe vind je het om tegen een ploeg uit de Bollenstreek te voetballen?
,,Dat was een leuk jaar bij Noordwijk! Ik heb toen inderdaad wat derby’s gespeeld. Ik heb houd daar nog steeds een goed gevoel aan over. Het is altijd leuk om tegen een elftal uit de Bollenstreek te voetballen.”

En misschien keer je weer terug in deze streek. Rijnsburgse Boys schijnt interesse in je te hebben…
,,Tja, ik heb hier nog een tweejarig contract. Dus ik zie een transfer nu niet gebeuren. Spakenburg zal me ook nooit laten gaan. Over een paar jaar zou ik best wel weer in de Bollenstreek willen voetballen. Maar voor nu zit ik hier prima. We zien wel weer verder over twee jaar.

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen