In deze nieuwe rubriek stellen we vijf vragen om een wedstrijd voor te beschouwen met trainer of speler. Deze week is het de beurt aan Martijn le Congé, verdediger bij VV Noordwijk. De trotse koploper van de Hoofdklasse B. De Noordwijkers waren nog voor de start van het seizoen duidelijk: Topklasse is het doel. De club ligt op schema en knikkerde zelfs vorig week topklasser Barendrecht uit de Districtsbeker. Noordwijk is tevreden en heeft het contract van trainer Dogan Corneille samen met assistent-trainer John van Veen verlengd.

Hallo Martijn! Wat vind jij van het langer aanblijven van Corneille?
,,Dat bericht is positief ontvangen in de spelersgroep. Dogan ligt goed bij de spelers. Hij heeft een goede visie. Datzelfde geldt voor John van Veen. Persoonlijk vind ik het ook leuk voor hen beiden. Maar ik ben natuurlijk basisspeler. Dan is het ook wat makkelijker oordelen. Natuurlijk ben ik dan blij dat de trainer bijtekent.”

Jullie staan bovenaan in de Hoofdklasse B. Loopt alles naar tevredenheid?
,,Ik vind dat we het tot nu toe prima doen. De verwachtingen kloppen. Tegen Xerxes, Jodan Boys en Zwaluwen hebben we punten laten liggen, maar alleen tegen Jodan Boys was het echt iets minder. We zijn nooit in paniek geraakt. Het is juist extra belangrijk hoe je na zo’n wedstrijd als tegen Jodan Boys weer voor de dag komt en dat is goed gegaan met onder andere een overwinning tegen Ter Leede. Daar was vooral de eerste helft echt prima.”

Je klinkt als een speler met vertrouwen. Dat zal je nodig hebben zaterdag tegen ASWH neem ik aan? Het is toch een ploeg die voor de competitie begon werd gezien als titelkandidaat.
,,En terecht overigens. Ze hebben al jaren bewezen mee te doen om de prijzen en hebben een sterke selectie. Ze hebben alleen nog nooit de Topklasse gehaald.”

Waar ligt dat aan volgens jou?
,,De club is verwend door de jaren 2002 en 2005 bijvoorbeeld. In 2005 werden ze algeheel landskampioen bij de amateurs. Die tijden zijn gewoon voorbij. Het loopt niet lekker bij die ploeg. Zelfs nu Jack van den Berg daar voor de groep staat. Dat is geen onbekende in de trainerswereld. Het lijkt me voor de trainers die voor Jack bij ASWH hebben gewerkt ook een fijn gegeven dat het niet aan hen heeft gelegen dat ASWH de Topklasse nog niet heeft gehaald.”

Welke kans maakt Noordwijk komende zaterdag tegen ASWH?
,,Ik verwacht een open wedstrijd met twee voetballende teams. Beide trainers kennen elkaar goed en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Wij zijn een ploeg met vertrouwen en laten best goed spel zien. Ook tegen Barendrecht bijvoorbeeld vorige week. Dat zal bij hun iets minder zijn, ze hebben het helft van het vertrouwen dat wij hebben. Dat zie je wel terug aan hun plek op de ranglijst.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)