Z’n naam is bijna groter dan z’n daden. Rutger Goudriaan is al eventjes voetballer af. Of althans, hij slijt z’n voetbaldagen bij een vriendenelftal. Maar zijn naam duikt elk jaar weer eventjes boven water. En dat hebben we te danken aan de Leidse voetbalvereniging LSVV ’70.

Hallo Rutger. Zaterdag staat LSVV – Kagia op het programma en prompt duikt jouw naam weer op. Hoe komt dat?
,,Het is eigenlijk begonnen sinds ik gestopt ben met selectievoetbal. Even denken: dat is zo’n twee, drie jaar geleden geweest. Ik vind het wel grappig om te zien dat mijn naam nog altijd langs komt op hun site en voornamelijk op het twitter-kanaal van LSVV.”

Maar hoe komt het toch? Het schijnt altijd dat jij je beste wedstrijden tegen LSVV speelde en zelfs een keer vijf keer hebt gescoord in een wedstrijd tegen de Leidenaren?
,,Dat lees ik ook altijd, maar volgens mij is dat niet waar hoor. Vijf keer? Nee. Ze noemen me zelfs ‘de Messias van Lisserbroek’. Ik scoorde eigenlijk overal wel hoor. Maar tegen LSVV waren wel altijd bizarre uitslagen, 5-0 of 7-2. Vorig jaar kwamen de twee clubs elkaar niet tegen omdat Kagia toen in West I speelde, het jaar daarvoor speelde LSVV’70 in de Vierde Klasse.”

Zou het geen stunt zijn als jij komende zaterdag ook het sportpark in Leiden op komt lopen?
,,Haha, ja dat wel. Maar dat gaat ‘helaas’ niet gebeuren. Ik speel met het derde om half drie thuis. Ik red dat dus niet. Ik had het wel leuk gevonden om hun gezichten te zien als ik langs zou komen. Toevallig speelden we vorige week met het derde om 12:00 uur tegen Zwammerdam. LSVV speelde daar toen ook. Maar helaas heb ik ze niet gezien.”

Volg je het eerste van Kagia nog wel?
,,Ja, Ik speel met het derde regelmatig tegen tweede elftallen. Die voetballen vaak rond de klok van twaalf uur. Dan ben ik nog wel op tijd om het eerste te zien spelen om half drie. Als dat lukt, ga ik nog vaak wel even kijken.”

En komende zaterdag dan met bovengemiddelde interesse?
,,Ja, zaterdag heeft wel een leuk tintje voor mij. Ik verwacht ook nog wel wat berichtjes vandaag (vrijdag red.) en morgen via social media. Het blijft wel een partje wedstrijdje. Twee jaar geleden hebben we met het derde nog tegen hun tweede gespeeld. Dat is mijn laatste wedstrijdje tegen LSVV.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)