Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering vijf is de beurt aan Laurens Mouter, de ervaren coach die voor het derde seizoen de scepter zwaait bij SJC. ,,Omar Hamdi is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig mens.”

Het is logisch dat in deze rubriek de nodige superlatieven vallen, maar nog geen trainer was zo enthousiast en lyrisch als Mouter. De scheidend trainer van SJC werkte in zijn eerste seizoen aan de Lageweg samen met Omar Hamdi (nu spelend voor VVSB) en in die periode maakte de rechtsback op hem een overweldigende indruk.

De 61-jarige Mouter, die onder meer ook bij Katwijk aan het roer stond,  is vooral te spreken over de instelling van Hamdi. ,,Die is fantastisch. Omar traint altijd honderd procent. En hij pakt altijd zijn verantwoordelijkheid. Toen de E1 van SJC geen trainer had, ging Omar die jongens op donderdag training geven. En als er ballen opgepompt moesten worden of naar het veld gebracht moesten worden, deed hij het. En hij durfde ook andere Marokkanen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.”

Karakter

Volgens Mouter is het veelzeggend dat Hamdi zich na een moeizaam eerste seizoen in het elftal heeft gevochten bij VVSB, ,,Dat tekent zijn karakter. Hij heeft een jaar geen basisplaats gehad en af toe zelfs rechtsbuiten gespeeld, omdat de trainer voor behoudende backs koos. Natuurlijk heb ik hem nog even gebeld, maar eigenlijk vond ik dat hij gewoon bij VVSB moest blijven. Het is geweldig dat Omar het nu zo goed doet in 1.” Hamdi leidt onder meer met afstand het LD-spelersklassement.

Mouter zou graag zien dat Hamdi nog een keer de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal. ,,Ik gun VVSB hem, maar eigenlijk vind ik dat hij bij Quick Boys of Rijnsburgse Boys moet spelen.” Volgens Mouter is de ambiance daar mooier en komt Hamdi als publieksspeler dan nog beter tot zijn recht. ,,Laatst was er bij Quick Boys – Sparta Nijkerk zo’n tweeduizend man. Als Hamdi dan opstoomt naar voren, want dat kan hij als de beste, dan gaat iedereen juichen en staat het publiek geheid op de banken. Dat zou toch geweldig zijn.”

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN