FC Lisse en Quick Boys hebben zaterdagmiddag aan de 22e speelronde van de Jack’s League allebei een punt overgehouden. De remise werd vooral bij de Lissenaren gekoesterd. Zij kwamen op bezoek bij Jong FC Volendam in de laatste tien minuten langszij.

Ronduit spectaculair was de slotfase in het Kras Stadion. In het Palingdorp hadden de bezoekers lange tijd geen uitzicht op een resultaat. Halverwege stond het 2-0 voor de thuisploeg en toen de bezoekers na 66 minuten door rood van Allon Koene tot een tiental werden gereduceerd, leek het helemaal een mission impossible.

Maar dat was buiten de veerkracht van FC Lisse gerekend. De ploeg van Raymond Bronkhorst kreeg in de 79e speelminuut het geloof helemaal terug. Volendammer Waleed Ait Abdellah stuitte de doorgebroken Ludcinio Marengo en kreeg ook rood. Een vrije trap werd vervolgens door Jeffrey Klijbroek binnen geschoten: 2-1.

Het was uiteindelijk Klijbroek die de grote man van de slotfase werd. Hij maakte in de 88e minuut ook nog de gelijkmaker en zo eindigde een duel van FC Lisse voor de tweede wedstrijd op rij in 2-2. Ditmaal was het echter de fusieclub die van een marge van twee goals achterstand terugkwam. Vorige week deed Spakenburg dat op Ter Specke.

Remise op Nieuw Zuid
Bij Quick Boys – Kon. HFC eindigde het in 1-1. Halverwege was het 0-1 voor de Haarlemmers, die ook nog de paal raakten. In de dertigste minuut sloeg Kon. HFC echter alsnog toe via Zakaria Eddahchouri.

Na iets meer dan een uur spelen kwam Quick Boys op gelijke hoogte. Kon. HFC-verdediger Jim Hulleman kopte een voorzet van Youssef El Kachati in eigen doel: 1-1. In het slotkwartier waren er nog een aantal momenten voor El Kachati, maar de topscorer van de Jack’s League wist niet tot scoren te komen.

Jong FC Volendam – FC Lisse 2-2 (2-0)
Goals: Jeffrey Klijkbroek (2)

Quick Boys – Kon. HFC 1-1 (0-1)
Goal: eigen doelpunt Kon. HFC

Archieffoto: FC Lisse