Sjaak Polak is ook volgend seizoen trainer van FC Lisse. Het contract van de coach is met een jaar verlengd, zo maakte de hekkensluiter van de Tweede Divisie vrijdag bekend.

Verrassend is het nieuws over het bijtekenen van Polak wel. De coach stapte in oktober in, maar onder zijn leiding zijn – ondanks een nog redelijke start – de resultaten niet echt verbeterd. FC Lisse won sindsdien slechts tweemaal, waarvan voor het laatst op 9 december uit bij Kon. HFC.

De technische leiding op Ter Specke ziet niettemin een ‘goed fundament’ om de samenwerking te verlengen, zo meldt de club.

“Sinds Sjaak afgelopen oktober is aangetreden in zijn functie heeft hij met veel energie met de groep gewerkt om resultaten te behalen op het veld en heeft hij zich een graag geziene gast getoond binnen de volle breedte van de club. TC en bestuur zien in de energie en bevlogenheid die Sjaak brengt een goed fundament op basis waarvan de in het huidige seizoen tegenvallende resultaten op korte termijn ten positieve zullen veranderen en er nieuwe successen kunnen en zullen worden behaald voor de vereniging.”

Eerder werkzaam op de Lageweg en Nieuw Zuid
Polak was al eerder in onze regio werkzaam: als hoofdtrainer van SJC en coach van Quick Boys 2. De oud-prof was dit seizoen trainer van de VVCS. Daarvoor zwaaide hij vier jaar de scepter bij de ADO Den Haag Vrouwen.

Zijn debuut, uit bij Quick Boys ging met 3-0 verloren, maar Polak toonde zich toen strijdbaar. “We weten dat we het zwaar gaan krijgen, maar ik loop niet voor uitdagingen weg. Meestal lukken die me wel. Dat het dit seizoen een zware klus gaat worden, dat is duidelijk. Maar ik geloof erin dat het gaat lukken.”

FC Lisse is met tien punten uit 21 duels rodelantaarndrager van het hoogste amateurniveau. De achterstand op een veilige plaats bedraagt negen punten. FC Lisse heeft ten opzichte van nummer vijftien Scheveningen nog wel een wedstrijd tegoed. Die wordt dinsdag thuis tegen Katwijk gespeeld.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Eerste doelman Meendering verlaat FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN