FC Rijnvogels heeft zaterdagmiddag een uitstekende zege op koploper DOVO geboekt. De Katwijkers waren op de eigen Kooltuin met 2-1 te sterk voor de Veenendalers. Edin Bibuljica kroonde zich tot matchwinner.

De Katwijkers speelden – met wind mee – een prima eerste helft en namen via een fraaie goal van Sieb Rutgers verdiend de leiding. Rijnvogels was eigenlijk tot halverwege de tweede helft de bovenliggende partij, maar verzuimde een grotere voorsprong te nemen  Dat kwam de thuisploeg duur te staan: in de 69e minuut kwam DOVO langszij uit de rebound die ontstond na een harde vrije trap op het doel van FC Rijnvogels: 1-1.

Zo moest Rijnvogels opnieuw beginnen, maar uiteindelijk zorgde een invaller in de 83e minuut voor gerechtigheid. Bibuljica zette een aanval zelf op, kreeg de bal terug na een voorzet en kwam vervolgens naar binnen. Het schot in de korte hoek was DOVO-doelman Vrolijk te machtig en zorgde voor grote ontlading op de Kooltuin: 2-1.

FC Rijnvogels – DOVO 2-1 (1-0)
Goal: Rutgers, Bibuljica

SteDoco – Ter Leede 3-0 (2-0)

Check ook: Quick Boys wint in Werkendam en stijgt naar plaats drie, remise FC Lisse