FC Rijnvogels heeft zaterdag de derby tegen Ter Leede gewonnen en daarmee de Sassenheimers dieper in de zorgen gedrukt. Op de Kooltuin werd het 1-0 door een goal van Virgil Tjin-Asjoe al vroeg in de wedstrijd.

Tjin-Asjoe opende in de achtste minuut de score. In de eindfase van de eerste helft liet Ter Leede zich tweemaal gelden, maar doelman Yannic Augustinus voorkwam een tegengoal. Tjin-Asjoe raakte daarna ook nog de paal.

In de tweede helft volgde een zelfde spelbeeld. FC Rijnvogels dat de regie voerde, maar Ter Leede dat ook wat mogelijkheden kreeg. Toch werd er uiteindelijk niet meer gescoord: 1-0.

Ter Leede lijkt door de nederlaag lijfsbehoud alleen via de nacompetitie veilig te kunnen stellen. De achterstand op een veilige plaats is – met nog drie wedstrijden te gaan – zes punten. Ter Leede staat nu op een P/D-plaats, maar heeft eventueel punten (27) als de nummers zeventien en achttien. FC Rijnvogels is de nummer vijf..

FC Rijnvogels – Ter Leede 1-0 (1-0)
Goal: Virgil Tjin-Asjoe