FC Rijnvogels komt komend seizoen niet al zijn wedstrijden op zaterdag uit. Niet langer is er een scheiding tussen het zaterdag- en zondagvoetbal op divisie-niveau. Omdat de thuisspelende de speeldag mag bepalen, ontkomt FC Rijnvogels er niet aan een enkele keer op zondag aan te treden.

Vooralsnog gaat het om één wedstrijd: die van maart op bezoek bij Hercules. De Utrechters weigeren mee te werken aan het verzoek om voor hun thuisduels naar zaterdag uit te wijken. Mogelijk komt er voor FC Rijnvogels nog een tweede zondags uitduel bij. Volgens technische man Huig Hoek zou volgens de laatste geluiden ook Hoogeveen het louter op zondag willen houden. De promovendus was midweeks niet aanwezig bij een sessie van de clubs uit de Derde Divisie A in Ermelo bij DVS ’33.

FC Rijnvogels speelt weliswaar al lange tijd op zaterdag, maar in de statuten stond de club nog als zondagvereniging aangemerkt. Om die reden vallen de Katwijkers niet onder de uitzonderingen – de zogenoemde principiële zaterdagclubs – die niet op zondag in actie hoeven te komen.

Statuten aangepast op ALV

De statuten bij FC Rijnvogels zijn sinds enkele weken op de ledenvergadering aangepast, waardoor een dergelijk probleem zich volgend seizoen niet meer voor zal doen.

Voor dit seizoen is het gevolg een enkele keer op de blaren te moeten zitten. “We hadden het liever niet gehad. Maar het zij zo, we gaan er ook geen probleem van maken”, vertelt Hoek. “Ik heb ook al met de spelersraad gezeten en zij vinden het ook geen probleem om een enkele keer op zondag te spelen.”

Foto: EWLOnline

Lees ook: Nieuwe speelschema’s voor Tweede en Derde Divisie vanwege fout bij KNVB

POPULAIRE BERICHTEN