FC Rijnvogels heeft een tweetal stabiele en belangrijke krachten langer vastgelegd. De contracten van Jesse Driebergen en Peer van Paasen zijn met een jaar verlengd. Driebergen gaat op voor een zevende seizoen in het shirt van FC Rijnvogels en Van Paasen voor een vierde.

Driebergen begon met voetballen bij Valken ’68, maar verkaste daarna naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Tussen 2014 en 2018 kwam de offensieve linksback uit voor Quick Boys, waarna 6,5 jaar geleden de Kooltuin zijn vervolgstap was.

De nu 28-jarige Driebergen is sindsdien een bekend gezicht in de hoofdmacht van FC Rijnvogels, al miste hij wel ruim een jaar vanwege een kruisbandblessure. De Valkenburger is inmiddels terug en startte de laatste vijf wedstrijden in de basis. “Het is een pittige periode geweest. Om dan nu weer lekker op het veld te staan, is heerlijk”, zei Driebergen vorige week nog in een interview met VIDB.

Doorbraak op de Kooltuin
Ook Van Paasen (26) liep een zware knieblessure op, kort na zijn komst naar FC Rijnvogels, maar is inmiddels alweer een klein jaar terug. Dit seizoen kreeg hij speeltijd in negentien van de 21 competitiewedstrijden en kende hij zijn doorbraak. Van Paasen is multifunctioneel: zo speelde hij zaterdag in de gewonnen derby tegen VVSB (1-0) nog rechtsback

Van Paasen heeft een dubbel verleden bij Voorschoten ’97. Hij begon op Adegeest met voetballen en kwam er na een periode bij ADO Den Haag als A-junior weer terug. Van Paasen stootte door naar de Voorschotense hoofdmacht en stapte vervolgens in de zomer van 2021 over naar de gemeente Katwijk.

Selectie FC Rijnvogels 2024/2025

Blijft: Pim van der Plas, Nabil Haddadi, Vincent Noordam, Jacco Scholten, Sureyo Macrander, Kasper Michel, Peer van Paasen, Jesse Driebergen

Nieuw: Danny Hijzelendoorn (trainer, VVSB), Bryan Iliohan (per direct), Wesley van Vuren (SV Hillegom), Sem van Oosten (Noordwijk), Stijn Driebergen (Rijnsburgse Boys)

Vertrekt: Dogan Corneille (trainer, per direct), Neville Ogidi Nwankwo (Quick Boys), Tom Bijen (Rijnsburgse Boys), Willem Schonenberg, Maarten Reyneveld (beide ARC), Dennis Bakker (Noordwijk), Roy van Leeuwen, Dirk-Jan van den Oever (beide SJC)

Foto: EWLOnline

Lees ook: Blije Driebergen (FC Rijnvogels): ‘Heerlijk om weer op het veld te staan’

POPULAIRE BERICHTEN