Foreholte heeft zaterdag de eerste wedstrijd onder leiding van de op het oude nest teruggekeerde Mo Bougrine gewonnen. Op de Elsgeest werd Nieuwkoop met 4-2 verslagen. Valken ’68 zegevierde ook, terwijl Ter Leede onderuit ging.

Ter Leede begon nog goed aan de wedstrijd tegen Huizen en nam via een schuiver van Carlito Fermina snel de leiding: 1-0. Daarna was Dirk Hoekstra dicht bij de 2-0, maar hij kopte op de paal.

Dat bleek een dure misser, want Huizen stelde vervolgens nog in de eerste helft orde op zaken door twee treffers van Joshua Lo-Asioe. Tot overmaat van ramp moest Ter Leede ook nog voor rust met tien man verder na een rode kaart voor Boy Tetteroo, die hard doorging in een duel.

In de tweede helft was er knap weerwerk in ondertal van Ter Leede, maar een gelijkmaker zat er niet in. Huizen liet ook enkele grote kansen onbenut om de wedstrijd definitief te beslissen.

Nieuwe nummer twee
Valken ’68 startte 2024 met een last-minute thuiszege. In blessuretijd werd Den Hoorn met 1-0 verslagen door een goal van Jelle van den Oever.

Door de zege in extremis deed Valken ’68 goede zaken. De ploeg van Derek van der Plas steeg naar de tweede plaats, op een punt van de nieuwe koploper RKDEO.

Toch nog spannend
Foreholte startte de tweede seizoenshelft eveneens met een thuiszege. Aanvankelijk liepen de zaken florissant en leidden de Voorhouters kort na rust met 3-0 door goals van Lars Berg, Thom Steendam en Gregor Zalewski.

Uiteindelijk kwam Nieuwkoop terug tot 3-2 en werd het nog spannend, maar invaller Stan Spies besliste het duel met zijn 4-2.

Ter Leede – Huizen 1-2 (1-2)
Goal: Carlito Femina

Valken ’68 – Den Hoorn 1-0 (0-0)
Goal: Jelle van den Oever

Foreholte – Nieuwkoop 4-2 (2-0)
Goals: Lars Berg, Thom Steendam, Gregor Zalewski, Stan Spies