De derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys is zaterdag in een gelijkspel geëindigd. Het werd op sportpark Middelmors 1-1. Nick Broekhuizen opende in de eerste helft de score voor Quick Boys, waarna Nino Klaver in de tweede helft voor evenwicht zorgde.

Beide ploegen leefden met een verschillend gemoed toe naar de wedstrijd. Rijnsburgse Boys pakte een punt uit de laatste vijf duels en hoopte in de derby op de ommekeer. Quick Boys verkeert in veel betere doen en kon bij winst de koppositie overnemen.

Broekhuizen attent

In de eerste helft kwam het meeste gevaar voor Rijnsburgse Boys, maar nam Quick Boys de leiding. In de 36e minuut reageerde Broekhuizen attent op een rebound, nadat doelman Wesley Zonneveld een schot uit de tweede lijn niet goed had verwerkt: 0-1.

Zo was Quick Boys efficiënt met één goal uit twee mogelijkheden, iets wat niet van Rijnsburgse Boys gezegd kon worden. Paul van der Helm hield de thuisploeg echter meermaals van scoren af: hij keerde een schot richting de verre hoek van Stef van Rooijen en bracht kort voor rust ook redding op een slim ingedraaide vrije trap van Furhgill Zeldenrust. De grootste mogelijkheid was voor Roderick Gielisse, maar die zag zijn inzet via opnieuw Van der Helm tot corner gepromoveerd worden.

Knal van Klaver

In de tweede helft dacht Quick Boys via een identieke goal op 0-2 te komen, maar ditmaal werd een intikker van Broekhuizen afgekeurd vanwege buitenspel. Rijnsburgse Boys was dreigend via Delano Asante en Zeldenrust, maar kwam na een uur spelen via een middenvelder langszij. Klaver pikte een afgeslagen bal op zo’n twintig meter op en schoot hard raak: 1-1.

Op een moeilijk bespeelbaar veld ontvouwde zich een echte derby: zonder goed voetbal, maar met een enorme inzet. Vooral Rijnsburgse Boys leek moed te putten uit het slagen van het strijdplan en het creëren van het meeste gevaar.

Kans Franken

In de slotfase zette Quick Boys aan, en had de derby zomaar in het voordeel van de blauw-witten kunnen uitvallen. De grootste kans was voor Bram Franken, maar de middenvelder kwam in kansrijke positie niet verder dan een rollertje.

Na afloop was er vooral consensus over de uitkomst. “We kunnen hiermee door”, was een veelgemaakte opmerking in het Rijnsburgse kamp. Trainer Martijn Lagendijk noemde zijn ploeg de ‘morele winnaar’. Ook bij Quick Boys kon men wel leven met de puntendeling. Een mindere wedstrijd van het team van Thomas Duivenvoorden leverde in ieder geval geen nederlaag op.

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 1-1 (0-1)
36. Broekhuizen 0-1
60. Klaver 1-1