In een wedstrijd waarin Teylingen veel meer verdiende en bij vlagen goed veldspel op de mat liet zien, inclusief de daarbij behorende kansen, stonden de Sassenheimers na afloop toch met lege handen. De Sassenheimers leden een zure 2-1 nederlaag bij RKDEO, via een late goal van de Nootdorpse spits, Tommy Simonis.

,,Na de verloren wedstrijd bij HMSH van twee weken geleden wisten wij dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat is zeker gelukt tegen RKDEO”, begon doelman Wessel Zonjee z’n relaas over de wedstrijd. ,,Er was strijdlust aanwezig en ondanks de snelle achterstand, speelden we goed voetbal. De 1-1 was een prima aanval via Sam Witkamp die uiteindelijk bij Jelle Vooijs terecht kwam. We bleven mogelijkheden creëren, maar hadden weinig geluk in de afronding, bijvoorbeeld via Billal El Kourami die op de lat mikte.”

,,Ondanks het puntenverlies zijn er genoeg aanknopingspunten voor de rest van de competitie.”

RKDEO uit Nootdorp stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt voor op Teylingen. Door dit resultaat is die ploeg gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De Sassenheimers zijn terug te vinden op de achtste plaats met elf punten uit negen wedstrijden. Voor de winterstop speelt Teylingen nog twee keer thuis (tegen ASC en DOSR, die beide onder Teylingen staan op de ranglijst) en gaat het op bezoek bij koploper Hillegom, op zaterdagavond 7 december.

Billal El Kourami zoekt naar de vrij man in de wedstrijd tegen RKDEO

,,Ondanks het puntenverlies zijn er genoeg aanknopingspunten voor de rest van de competitie”, bleef Zonjee positief. ,,Je ziet dat wanneer wij honderd procent geven, we gewoon goed kunnen voetballen met elkaar. Dan komen de punten vanzelf weer. Volgende week spelen wij thuis tegen ASC, een derby. Dat zijn potjes die gewonnen moeten worden.”

,,Ik zit hier prima op mijn plek, dus ik heb geen concrete andere plannen op dit moment.”

Zonjee is tevreden over z’n eigen prestaties voor Teylingen op dit moment. De goalie staat weer onder de lat nadat Tarek Kharboutli vertrok naar DSOV. ,,Ik speel zeker geen slecht seizoen, maar het kan altijd beter, vind ik. Ik zit hier prima op mijn plek, dus ik heb geen concrete andere plannen op dit moment.”

Lappenmand
Overigens is de rode kaart van trainer Martijn Lagendijk in de wedstrijd van drie weken geleden op bezoek bij Wippolder door de KNVB geseponeerd. Er volgt dus geen schorsing. De terugkeer van buitenspeler Tim Gorter tegen RKDEO was positief voor Teylingen. Hij keerde terug na een aantal weken in de lappenmand te hebben gezeten. Aanvallend gezien zijn er dus weer wat meer smaken te kiezen voor de resterende drie competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2019.

RKDEO – Teylingen 2-1 (1-1) 12. El Marid 1-0, 32. Vooijs 1-1, 78. Simonis 2-1

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Dofferhoff, Hoogkamer, El Kourami, Rodenburg (81. Mansour Baker), Van der Zon (72. Gorter), Safi, Witkamp (57. De Ridder)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer & Bouke Hoogstraten

Lees ook: ‘Hillegom gaat laat Foreholte lang hoop houden op succes’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)