,,Topzaterdaggie dit, ‘ken’ niet beter.” In oer-Katwijks – als dat bestaat – beschrijft Matthias van Beelen hoe hij zich voelt. Dankzij drie goals van zijn persoontje voetbalde Valken ’68 zich langs HVC ’10. De Valkenburgers wonnen thuis met 4-2 van de ploeg uit Hoek van Holland en beginnen langzamerhand een gooi te doen naar de koppositie.

,,Volgens mij spelen we volgende week tegen koploper Lugdunum uit. Als we die pakken komen we op één puntje. Dat moeten we maar doen dan”, blikt Van Beelen alvast vooruit.

De spits die is over gekomen van de reserves van Katwijk heeft het recht om vooruit te kijken. Via het tweede, waar hij onlangs vier goals maakte, en een winnende treffer in de Districtsbeker speelde de aanvaller zich beetje bij beetje in het keurkorps van Arie van Duijn.

,,Dit is m’n eerste seizoen bij Valken en met zo’n hattrick is het wel lekker binnenkomen.”

Met als ultieme bekroning een hattrick tijdens zijn ‘basisdebuut’. ,,Eigenlijk was het het begin allemaal een beetje wennen”, geeft Van Beelen zelf als eerste toe. ,,Maar het gaat beter en beter. Gisteren (zaterdag red.) stond Marc Langeveld op ’tien’, achter mij dus. Hij was al m’n teammaatje bij Katwijk. Op rechts stond Jaco van der Bent. Daar had ik ook een goede aan. Hij kan ook op de ‘acht’ of op de ’tien’ spelen. Dan merk je wel wat automatismen op het veld.”

Basisdebuut
Zo makkelijk als de stand het enigszins deed vermoeden, ging het niet in Valkenburg. Tot twee maal toe moest Valken een achterstand goedmaken. De eerste keer deed Van Beelen dat al, de 2-2 kwam van de voet van Timo Schaap. In de laatste tien minuten van de wedstrijd promoveerde de Katwijkse spits in Valkenburgse dienst z’n basisdebuut tot zeer waardevol.

,,Het is eigenlijk bizar als je nog zag wat er op de bank zat gisteren.”

,,Dat deed me wel ‘effe’ goed hoor. Daar sta je als spits voor. De ploeg begint aardig te lopen zo. We beginnen nu toch wat potjes achter elkaar te winnen. Dit is m’n eerste seizoen bij Valken en met zo’n hattrick is het wel lekker binnenkomen.”

Mix
Het is inmiddels alom bekend dat de tweedeklasser een fijne mix aan het worden is tussen van voetballers die bij naastgelegen clubs als Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys niet meer volledig aan bod komen. De spelers zoeken inmiddels hun heil op ’t Duyfrak. Daar verdwijnen de oude ‘haatgevoelens’ jegens de vijand als sneeuw voor de zon.

,,Het voelt als thuiskomen. Ik speel met zes andere jongens die ik nog ken van Katwijk. Het is een vriendenteam op niveau. Het is eigenlijk bizar als je nog zag wat er op de bank zat gisteren. Jongens als Jaap van der Plas, Robbert van Delft of Niels Hogewoning. Dat is best een luxe.”

Valken ’68 – HVC’10 4-2 (1-2) 9. Warbout 0-1, 20. Van Beelen 1-1, 39. Smits (pen.) 1-2, 67. Schaap 2-2, 82. Van Beelen 3-2, 90. Van Beelen 4-2

Valken ’68: Van der Nagel, Boere (68. Van Delft), De Lange (18. J. van der Plas), De Mooij, Haasnoot, S. van der Plas, Boonstoppel, Langeveld (55. Hogewoning), Van der Bent, Van Beelen, Schaap

Foto: Saam de Mooij

POPULAIRE BERICHTEN