Voor de meeste ploegen zat de eerste seizoenshelft er vorige week al op. Maar niet voor Van Nispen zaterdag 1, dat uitkomt in de Vierde Klasse. Zij moesten zaterdag nog een helft spelen van een wedstrijd die eerder dit seizoen werd gestaakt tegen FC Rijnland. Die ging uiteindelijk met 3-1 verloren, waardoor de kans om op gelijke hoogte te komen met koploper Oegstgeest verloren ging. Met drie punten achterstand is er echter nog van alles mogelijk na de winterstop voor de vriendenploeg uit Noordwijk. 

,,In deze competitie denk ik dat wij de beste ploeg hebben”, stelt doelman Sven Hensbergen. ,,Maar het is niet zo dat we van iedereen zomaar even winnen. Onze bovengrens is de hoogste, maar de ondergrens ook de laagste van de drie kanshebbers op de titel. Zij trainen allemaal minimaal twee keer per week en wij niet. Plus dat hun een bredere selectie hebben. Als wij een aantal belangrijke pionnen missen, dan worden we daar echt minder van.”

Dat bleek ook wel tijdens de Haarlems Dagblad Cup begin december. In de kwartfinale nam de ploeg het op tegen tweedeklasser DSOV. Na een zeer verdienstelijke wedstrijd, die eindigde in 1-1, werd er pas na strafschoppen verloren.

,,Als we kampioen willen worden, zullen we daar misschien iets aan moeten toegeven om het gemors van punten tot een minimum te beperken.”

Eerst wachtte zaterdag dus nog FC Rijnland. Van Nispen moest een 1-0 achterstand zien weg te poetsen. ,,We hadden zelf maar acht jongens door vakanties en blessures. Het was een inhaalweekend en veel jongens hadden al vakanties besproken naar o.a. Thailand en Vietnam. We hebben dat aangevuld met spelers uit lagere elftallen. Als we gelijk hadden gespeeld hadden we alles in eigen hand gehouden. Nu is dat niet meer het geval.”

Want het ziet er Ook Blauw Zwart staat er nog goed bij en heeft nog kans. Verder spitst de strijd zich volgens Hensbergen toe op Van Nispen en Oegstgeest, dat eerder dit seizoen met 5-3 werd verslagen na een 3-0 achterstand. Van Nispen verloor slechts twee keer en speelde een keer gelijk en won de overige duels. Een prima gemiddelde. Toch is het niet genoeg, blijkbaar om makkelijke kampioen te worden.

Democratisch beslissen
,,Omdat wij met een vriendenploeg spelen, wisselen we eerlijk en proberen we iedereen zoveel mogelijk aan spelen toe te laten komen. Als we kampioen willen worden, zullen we daar misschien iets aan moeten toegeven om het gemors van punten tot een minimum te beperken. Want veel punten zal ook Oegstgeest niet laten liggen.”

En dus zal er tijdens een weekend Praag een teamvergadering worden belegd waarbij de koppen bij elkaar worden gestoken. ,,Dan gaan we democratisch beslissen wat we gaan doen. De vriendschappen onderling zijn het belangrijkste. Iedereen moet het ermee eens zijn dat we wellicht wat tactischer gaan wisselen en wat vaker in de sterkste opstelling gaan spelen. Maar daar moet iedereen het mee eens zijn.”

Foto: Facebook Van Nispen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)