Eindelijk was het zaterdagmiddag zover in Lisserbroek. Eindelijk mochten de Kagianen de schaal omhoog houden. Eindelijk konden ze zich officieel kampioen van de Derde Klasse noemen. Het werd al snel duidelijk dat zaterdag 13 april de dag van het Lisserbroekse kampioenschap zou worden. Binnen een kwartier werd de wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, beslist. Door een overwinning op het Amsterdamse ZSGOWMS (6-1) kan Kagia zich volgend seizoen opmaken voor de Tweede Klasse. 

Na een toespraak van aftredend voorzitter Richard Trompert was het zover. De schaal werd doorgegeven en aanvoerder Pascal Timmermans kon eindelijk hetgeen doen waar hij weken naar uitkeek: het felbegeerde zilverwerk omhoog houden voor zo’n 600 aanwezige supporters.

Het kampioenschap omschrijven was voor oefenmeester René Ras niet lastig: ,,Dit is het kampioenschap van het collectief en die van de hele club”, zei hij na afloop van de wedstrijd. De woorden waren raak, want niet alleen de selectie vierde met de schaal feest. Ook de supporters en vrijwilligers mochten het zilverwerk aanraken, nadat die binnen werd gehaald.

Draaiboek
Overigens hadden de oranjehemden een makkie aan de Amsterdamse opponent. Na een vuurwerkshow ging de thuisploeg gemotiveerd van start. Na een overtreding binnen vijf minuten op Tijs van der Schinkel ging de bal op de stip. Rens Lamboo rondde het koude kunstje af: 1-0. Kort daarna was het topscorer Van der Schinkel die zelf beslissend was. Eerst met een goal en daarna met een assist op aanvalspartner Dirk-Jan Ligtenberg: 3-0. De bezoekers deden nog wat terug, maar de tegengoal was er alleen voor de statistieken. De topscorer van de club schoot vlak voor rust nog de 4-1 tegen de touwen.

,,Je kent van tevoren het hele draaiboek, maar ik had niet het idee dat er extra spanning was”, zei Lamboo, de maker van het openingsdoelpunt. ,,We hebben gewoon onze normale wedstrijdvoorbereiding gedraaid en daarna zijn we het veld opgegaan. Eigenlijk volgde de rest toen vanzelf. Dat ik uiteindelijk degene ben die de eerste goal mocht maken, is extra mooi.”

Eindelijk de schaal
In de tweede helft rekende Kagia volledig af met de tegenstander. Na een overtreding op Roy Hogewoning mocht Lamboo aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder liet zien dat het zijn specialiteit was en schoot raak: 5-1. De laatste treffer was voor Hogewoning zelf. Na een knappe solo rondde hij af: 6-1.

Na het fluitsignaal kon het vuurwerk wederom getoond worden in Lisserbroek en mocht de schaal eindelijk omhoog. Na een rondrit op de platte kar door het dorp kon het echte feest beginnen. Komend seizoen komt Kagia uit in de Tweede Klasse en iedereen mocht het weten.

Kagia – ZSGOWMS 6-1 (4-1): 8. Lamboo (pen.) 1-0, 12. Van der Schinkel 2-0, 15. Ligtenberg 3-0, 16. Apagui 3-1, 41. Van der Schinkel 4-1, 58. Lamboo 5-1, 64. Hogewoning 6-1.

Kagia: Hogervorst, Timmermans (22. Verdegaal), Tibboel, Meiland, Hoejenbos, Sluymer (66. Van der Veek), Hogewoning, Lamboo, Imanse (66. Van der Voort), Ligtenberg, Van der Schinkel.

Interview Rens Lamboo

Foto: Ruben Beukers

Lees ook:Kagia pakt titel in Derde Klasse na winst op ZSGOWMS’POPULAIRE BERICHTEN