Tino de Groot vertelde het vol trots, vooraf in de bestuurskamer van Kickers ’69. Dat hij een aantal weken terug het woord had genomen in de spelersbus. ,,Gaan we er de laatste zes wedstrijden met z’n allen de schouders onder zetten of laten we het seizoen als een nachtkaars uitgaan?”, sprak hij bevlogen. De Van Nispen-preses berekende dat het vlaggenschip van zijn club veertien punten nodig had om de nacompetitie te bereiken.

De woorden van De Groot misten zijn uitwerking niet. Van Nispen pakte nadien zeven punten uit drie duels. ,,We liggen op koers”, stelde hij in Leimuiden, kort voor de aftrap, genoegzaam vast. Het lachen verging De Groot echter al snel. Van Nispen liet zich door gastheer Kickers ’69 de kaas van het brood eten, en bewees zichzelf een slechte dienst in de strijd om een ticket voor de nacompetitie.

,,Normaal heb je drie of vier wedstrijden per seizoen waarin het niet lukt en je niet thuis geeft. Maar bij ons zijn dat er zes of zeven.”

De 3-2-uitslag doet vermoeden alsof het een close-call was, maar dat was geenszins het geval. Twee late treffers van Jelle Vleugel konden een zeer pover Zilks optreden enigszins verbloemen. ,,Het is gewoon raar”, sprak Vleugel. ,,In zo’n wedstrijd moet je erop knallen en laten zien dat je de nacompetitie wilt halen. Maar het zag er gewoon niet uit. Pas de laatste tien minuten toen we alles op alles gingen spelen.”

Uit het niets werd het toch nog spannend. Vleugel deed eerst van zich spreken met een simpele intikker en later met een benutte strafschop. De hoop was terug in de Zilkse harten en een slotoffensiefje werd ingezet. Het mocht uiteindelijk niet baten. Het was te kort dag om de opgelopen schade nog te repareren. ,,We begonnen gewoon te slap en daardoor verliezen we deze wedstrijd”, constateerde Vleugel.

Klein raadsel
Iets dat trainer René Ras beaamde. De Zilker stond voor een klein raadsel. ,,Normaal heb je drie of vier wedstrijden per seizoen waarin het niet lukt en je niet thuis geeft. Maar bij ons zijn dat er zes of zeven.”

Tweevoudig doelpuntenmaker Jelle Vleugel zet een actie in

De eerste helft had volgens Ras in het teken gestaan van ‘overleven’. Dat de marge halverwege slecht één bedroeg, was voor de Zilkers prima te overzien. Vooral omdat Kickers kans(en) op meer had. In de tweede helft – met de stevige wind inmiddels in de rug – wenste Van Nispen orde op zaken te gaan stellen. De ploeg kwam ook redelijk uit de startblokken, maar de schitterende 2-0 en 3-0 van respectievelijk Tijs van der Hoorn (fraaie lob) en Pascal Broers (mooi afstandsschot) gooiden roet in het eten.

Katachtige reflexen Van Maris
Van Nispen mocht vervolgens Tom van Maris (in de eerste helft ook al goed op dreef) danken dat de schade niet groter werd. De goalie onderscheidde zich met een aantal katachtige reflexen. Het gaf Van Nispen de gelegenheid om zich – tamelijk onverwacht – toch nog in de wedstrijd te vechten. Maar de twee treffers van Vleugel kregen geen vervolg.

De wedstrijd maakte uiteindelijk twee dingen duidelijk. Dat het voor Van Nispen een hels karwei wordt om de nacompetitie te bereiken. Niet in de laatste plaats omdat topscorer Mike van Haaster ontbreekt. De aanvaller werd node gemist. Vervanger Dick Verhoeven werkte zich weliswaar een slag in de rondte, maar had bij zijn eerste basisplaats in twee maanden tijd zichtbaar moeite om in zijn ritme te komen. Hij was bovendien ongelukkig in de afronding. Van de vleugelaanvallers, Bren Zonneveld en Koen Damen, kwam nauwelijks gevaar.

Het was, kortom, een teleurstellend middagje voor Van Nispen. Wellicht dat voorzitter De Groot op de terugweg opnieuw het woord nam en hij toch het heilige vuur voor de laatste twee competitieduels weer kan laten ontbranden.

Kickers ’69 – Van Nispen 3-2 (1-0). 30. Broers 1-0, 61. Van der Hoorn 2-0, 67. Broers 3-0, 84. Vleugel 3-1, 89. Vleugel 3-2 (strafschop)

Van Nispen: T. van Maris, Van Steijn, S. van Maris (63. Pompe), Meiland, Witteman, Van Haaster, Van Westerop, Vleugel, Damen (63. Nederstigt), Verhoeven (69. J. van Haaster), Zonneveld

Foto’s: Trudy van den Berg

Interview Jelle Vleugel
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen