Het verhaal bij Warmunda is eigenlijk elke week hetzelfde. Het gebrek aan een driepunter wordt zo onderhand als een onbedwingbaar feit aangenomen. En hoe zuur het voor Warmunda ook is dat ze al sinds 21 oktober 2018 moeten wachten op een overwinning, de absolute teleurstelling ontbreekt door het toekomstbeeld van de blauw-witte vereniging. Ook tegen SJZ ging Warmunda weer keihard onderuit: 1-4.

Hangt de overstap van Warmunda van de zondag naar de zaterdag als het zwaard van Damocles boven het seizoen? Het lijkt er inmiddels angstvallig op. Voetballers kunnen blijven uitleggen dat wanneer ze in het veld staan, zelf graag willen winnen. Toch is het toch niet ondenkbaar dat wanneer de ploeg een tegenslag krijgt, het niet voor de volle honderd procent op kan brengen om terug te vechten.

Toch wil Warmunda-verdediger Luuk Holverda niet toegeven aan die gedachte. ,,Je traint toch niet twee keer in de week om je daarna zondag voor lul te laten zetten? Aan de instelling ligt het absoluut niet. We knokken in het veld voor elkaar en willen echt elk duel winnen met z’n allen.”

,,Het halve middenveld was weg. Dat was te veel voor ons.”

Tegen SJZ zat dat er domweg niet in. De thuisploeg startte matig in het eerste kwartier, maar kreeg de boel gedurende de eerste helft steeds meer op de rit. Toch kreeg het elftal van Barry van Rijn de deksel vlak voor rust op de neus. ,,In de laatste vijf minuten voor het rustsignaal scoorden ze twee keer. En dan zit je in de kleedkamer ineens met een 0-2 achterstand.”

Afwezigen
Hoewel de Warmonders via een benutte penalty van Ouassim Bakiri nog op 1-2 kwamen, wonnen de bezoekers uiteindelijk overtuigend met 1-4. ,,We hebben terecht verloren”, concludeerde Holverda. ,,SJZ was gewoon de betere ploeg. Ik vind dat ze sowieso een sterk elftal hebben. Waar we vorige nog 2-2 speelden, waren we nu kansloos. SJZ is voetballend één van de betere ploegen van deze competitie, als je het mij vraagt.”

Dat de score uiteindelijk zo hoog uitviel in het nadeel van de Warmonders had te maken met de smalle selectie van Warmunda, vond de verdediger. ,,We misten een paar jongens, bijvoorbeeld Koen Mastemaker. Het halve middenveld was weg. Dat was te veel voor ons.”

,,De jongens die in de ‘A’ spelen, die voetballen ook liever op zaterdag.”

In de weken voorafgaand aan het duel met SJZ lieten sommige jongens bij Warmunda al doorsijpelen volgend seizoen naar een andere club te verkassen. Jongens als Bakiri en Bilal El Kourami spelen na de zomer niet meer in het shirt van de Warmonders. Voor Holverda is het een ander verhaal.

,,In principe heb ik het idee om gewoon lekker te blijven. Ook de switch naar de zaterdag pakt voor mij wel voordelig uit. Ik heb veel vrienden op de zaterdag spelen. Je merkt ook op de club dat het op zondag steeds rustiger wordt. Als we straks op de zaterdag met ‘zaterdag 1 & 2’ en de A1 spelen is het een stuk gezelliger.”

Leuke groep
Met het vertrek van Bakiri en El Kourami is Holverda niet meteen bang dat het elftal van Van Rijn er qua niveau hard op achteruit gaat. ,,De jongens die in de ‘A’ spelen, die voetballen ook liever op zaterdag. Er komt nu best weer een toestroom van de jeugd naar het eerste elftal. Ik denk dat we best een leuke groep kunnen houden. Die worden vanaf komend seizoen ook nog aangevuld met talenten.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Schulpzand: ,,Iedereen moet wat realistischer naar ons kijken”‘

POPULAIRE BERICHTEN