Hillegom zakte de afgelopen weken door drie opeenvolgende nederlagen weg op de ranglijst. Een zege op Nieuw Utrecht was dan ook meer dan welkom. De fusieclub slaagde in die opzet en won op het eigen sportpark de Zanderij met 3-1. En passant steeg Hillegom drie plekken op de ranglijst en staat het nu tiende.

VIDB sprak met trainer Bas Naber, die uiteraard in zijn nopjes was met de overwinning. ,,We speelden vandaag niet goed, geen mooi voetbal, maar over de gehele wedstrijd gezien hebben we verdiend gewonnen. De jongens werken hard met zijn allen, de trainingsopkomst is goed en het gevoel in de groep ook. Als we in onszelf blijven geloven, komt het wel goed.’’

Al vroeg in de wedstrijd wist Christian Nederpel de Hillegommers aan een voorsprong te helpen. Nog vóór rust maakten de bezoekers de gelijkmaker. Hillegom hield echter alle vertrouwen in een goede afloop en werd daarvoor uiteindelijk ook beloond.

Opmerkelijke invalbeurt

Op de vraag of er spelers nadrukkelijk waren opgevallen wilde Naber invaller Corneel Berg uitlichten. De coach over diens invalbeurt: ,,Met het inbrengen van Corneel werd ons spel beter, hij bracht rust in de ploeg en verzorgde ook nog eens de assist op de 2-1, die werd gemaakt door Melroy van der Tol.”

Toch zou Berg ook een negatieve hoofdrol opeisen. In de zeventigste minuut kreeg hij een rode kaart. Vier minuten later werd Nieuw Utrecht, vanwege een slaande beweging, eveneens gereduceerd tot een tiental en waren de verhoudingen weer in evenwicht. De Hillegommers wisten hierna de wedstrijd uit te spelen en zelfs de voorsprong nog uit te breiden naar 3-1 dankzij Jim Pijpers.

Volgend weekeinde speelt Hillegom tegen koploper VVIJ. Naber over deze wedstrijd: ,,We zullen lekker onbevangen de strijd aan gaan, wellicht kunnen we voor een stuntje zorgen.”

Tekst: Ramon Weyers