De zondagtweedeklassers uit de regio beleefden een uiterst slecht weekeinde. Hillegom, Teylingen en Foreholte slikten allemaal een nederlaag. Een niveau lager bleef ook Van Nispen met lege handen.

Foreholte had op papier de zwaarste opdracht. Het elftal van Kees Zethof moest in 2C aantreden tegen nummer twee Concordia Delft. De Voorhouters slikten een minieme 1-0 nederlaag en werden door Voorschoten ’97 gepasseerd op de ranglijst. Foreholte staat met twaalf punten uit tien duels tiende.

De overwinning op ROAC van twee weken geleden lijkt voor Teylingen een tijdelijke opleving te zijn geweest. Na de 5-0 nederlaag bij Voorschoten ’97 kregen de Sassenheimers zondag in eigen huis weer flink op de broek. De 1-5 nederlaag tegen Schipluiden lieten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Via Tom van der Vlugt nam Teylingen na drie minuten nog wel een voorsprong, maar de goede start kreeg geen vervolg.

SV Hillegom slikte in 2Bde derde opeenvolgende nederlaag. Ditmaal moesten de punten aan Abcoude gelaten worden. De thuisploeg zegevierde met 1-0. Hillegom is afgezakt naar de voorlaatste plaats en heeft zelfs de meeste verliespunten van de competitie.

In 3A leed Van Nispen eveneens een kleine uitnederlaag. Meerburg was in eigen huis met 2-1 te sterk. De Zilkers bleven zodoende voor de vijfde wedstrijd op rij zonder overwinning. De ploeg van coach Stephan Spruijt staat met de huidige tiende plaats nog wel net boven de degradatiestreep.

POPULAIRE BERICHTEN