FC Rijnvogels heeft zaterdag een kansloze thuisnederlaag geleden. De Katwijkers gingen op de Kooltuin met 0-3 onderuit tegen DOVO. Na afloop was Dogan Corneille zeer kritisch op zijn ploeg.

Voor Rijnvogels kon de wedstrijd niet veel slechter beginnen. Na acht minuten werd Chris Verheul knap vrij gezet voor doelman Pim van der Plas en de DOVO-aanvaller rondde rustig af: 0-1. Nog geen vijf minuten later liep de schade verder op voor de Katwijkers. Eerst kon een kans van DOVO nog geblokkeerd worden, maar uit de daaropvolgende corner werd het erg simpel 0-2.

Rijnvogels leek eindelijk een beetje wakker en kreeg via Peer van Paasen ook een eerste mogelijkheid, maar zijn inzet verdween hoog over. Een enorm slordig spelende thuisploeg kwam vervolgens niet meer in de buurt van überhaupt een serieuze kans voor rust.

FC Rijnvogels komt er ook na rust niet aan te pas
Ook na de thee liep het van het geen kant bij FC Rijnvogels. Een aantal halve kansen leverden niks op. Ook DOVO creëerde weinig meer in de tweede helft, maar liep nog wel uit naar 0-3. Met nog een kwartier op de klok kregen de bezoekers een vrije trap aan de rechterkant van het zestienmetergebied. FC Rijnvogels kreeg de bal niet lekker weg en het speeltuig werd uiteindelijk naar de rand van de zestien teruggebracht waar Lars Rebergen profiteerde.

Vanaf de aftrap was er nog een laatste kans voor de thuisploeg maar de kopbal van Dennis Bakker belandde op het dak van het doel. Al met al een terechte nederlaag voor FC Rijnvogels, dat is gezakt van zes naar tien op de ranglijst van de Derde Divisie A.

Herhaling van zetten
Na afloop zag Corneille een herhaling van zetten ten opzichte van de eerder verloren wedstrijd tegen Kampong en HSC ’21. “4-0 verloren, 3-0 verloren en nu weer 3-0 verloren”, somde de coach op in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk.

“We zakken gewoon totaal door de ondergrens. Als je na elf minuten zo achterstaat. En we doen het allemaal zelf: twee blunders van de keeper, slap in de duels, pootje terugtrekken. Uit alles bleek dat zij veel liever wilden dan ons. Ze hebben het gewoon goed gedaan, maar wij hebben nog geen drie keer naar de goede kleur gespeeld.”

Kleine krachtsverschillen
Corneille zag zijn ploeg op de ranglijst weer pas op de plaats maken. “Dan zie je dat die hele grote middengroep vanaf nummer veertien tot plek vier zo dichtbij elkaar staat. Je hoeft niet te denken dat als je iets minder doet het ook wel lukt. Zo werkt het niet, dat gaat niet in de Derde Divisie.”

“Daar heb ik ze al een aantal keer voor gewaarschuwd, maar we krijgen het er niet uit. Dit is nu al de derde keer. We zaten in een goede serie, je pakt uit zes wedstrijden dertien punten, dat is hartstikke goed. En dan komt er weer zo’n wedstrijd tussen. Dan denken we dat we wat zijn, maar dat zijn we niet. Er moet volwassenheid in de ploeg komen.”

DOVO boekte op de Kooltuin zijn eerste uitzege van het seizoen. “Daar zijn wij de koning in, mensen in het zadel helpen. Dat kunnen wij fantastisch”, besloot Corneille.


Beluister het hele audio-interview met Corneille hieronder:


Tekst: Sander van der Plas
Foto: EWLOnline

Lees ook: Bijen verruilt FC Rijnvogels voor Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN