ziezoo

De ambities van Valken ’68 waren torenhoog, de ploeg moest en zou voor het kampioenschap in 2C gaan, maar al na acht wedstrijden lijken de titelaspiraties in de koelkast te kunnen. Door het verlies bij koploper Te Werve (2-1) is de achterstand opgelopen tot tien punten. ,,We doen gewoon iets niet goed”, stelt doelpuntenmaker Matthijs de Mooij.

,,Ik vind dat we over een kampioenschap niet meer moeten praten”, vervolgde De Mooij. ,,Als je de helft van je wedstrijden verliest, maak je daar totaal geen aanspraak op. Ik vind dat we het wedstrijd voor wedstrijd moeten gaan bekijken. Volgende week start een nieuwe periode, met een wedstrijd tegen de nummer laatst. Een periodetitel moet nu ons doel zijn.”

‘Op momenten beslist’
Het verlies in Rijswijk had volgens De Mooij ‘niet gehoeven’. ,,Het was een gelijkwaardige wedstrijd, met heel weinig kansen. Het werd op momenten beslist. Ik geef toe: Te Werve heeft een aardig elftal, maar als alles klopt bij ons kunnen we gewoon van ze winnen.”

_mom3665Ongeloof bij Jaco van der Bent

Het winnende doelpunt, dat vijf minuten voor tijd tot stand kwam, zat de middenvelder bepaald niet lekker. ,,Zij hadden een spits gebracht van misschien wel honderd kilo en twee meter breed. Er stonden vier spelers van ons bij de eerste paal, maar die jongen beukte er twee opzij en kopte binnen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Gewoon slecht verdedigd. Maar misschien is het ook wel een kwaliteit van hun.”

,,Dat is geen kritiek op één iemand en zeker niet op de trainer. De tactiek hebben we met z’n allen afgesproken. Maar het is gewoon soms voorspelbaar.”

Valken ’68 sprak dus voor het seizoen nadrukkelijk de wens uit om een rol in de titelrace te willen spelen. Volgens De Mooij speelt druk echter geen rol en heeft het zeker geen verlammend effect. ,,Nee, het is niet zo dat iedereen gebukt onder de spanning om kampioen te moeten worden het veld ingaat. Het is ieders intentie om het team te helpen. Dat is het probleem niet. Maar toch mist er iets. Te Werve is een prima elftal, al hadden we ook van ze kunnen winnen. Maar verder hebben we drie keer verloren van teams die absoluut slechter dan ons zijn. Misschien wel een klasse minder. Dat is eigenlijk ongelooflijk.”

‘Zo werkt het niet’
,,Ik denk dat het goed is om onze tactiek aan te passen, want op deze manier werkt het gewoon niet”, vervolgt De Mooij. ,,Dat is geen kritiek op één iemand en zeker ook niet op de trainer. De tactiek hebben we met z’n allen afgesproken. Maar het is gewoon soms te voorspelbaar. Iedereen weet: Valken ’68 bouwt van achteruit op, probeert door combinatievoetbal de buitenspelers te vinden en van hun worden actie en voorzetten verwacht. Het is, denk ik, goed om iets andere accenten te leggen. Bijvoorbeeld met backs die er overheen knallen. Meer variatie in het spel aanbrengen.”

_mom3845Sven Boonstoppel zet druk op een speler van Te Werve

De Mooij kon het verlies uiteindelijk maar moeilijk een plaats geven. ,,Ik baal hier ontzettend van. Ik had namelijk echt verwacht dat we zouden gaan winnen. Zij hebben pas één keer puntenverlies geleden, maar winnen alles net aan. Wellicht dat ze ons nog iets zouden gaan onderschatten. Nee, ik dacht echt dat die gasten klaar voor een nederlaag waren.”

Het enige dat De Mooij kon bekoren was zijn doelpunt, de 1-1. ,,Onze rechtsback gaf een meter of tien over de middenlijn een voorzet, ik kwam de zestien binnen en kopte ‘m zo over de keeper heen. Een mooie goal al zeg ik het zelf. Alleen achteraf zonder waarde helaas.”

Te Werve-Valken’68 2-1 (0-0). 52. Jahangir 1-0, 56. De Mooij 1-1, 87. Valentijn 2-1.

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn (86. De Best), M.van der Plas, Haasnoot, Boere, De Ridder, De Mooij, S.van der Plas, Boonstoppel, Van Delft (82.Kuijt), Van der Bent (67. Van Rijn).

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)