Over twee dagen is Sportpark Duinwetering het decor van het eerste VIDB Zaaltoernooi. Op woensdag 30 december zal in de ochtend de jeugd in actie komen, in de middag verschijnen de senioren ten tonele. De afgelopen dagen stelden we reeds Noordwijk C1 en Rijnsburgse Boys C1 aan jullie voor. Nu is het de beurt aan de senioren van Foreholte. We spraken ‘player/manager’ Joeri Stavleu die meer dan strijdbaar bleek.

,,Ik verwacht een hoog niveau eerlijk gezegd. Daarop hebben wij geanticipeerd met het huren van Hakan Bayram van Ter Leede. We rekken daarmee de regels op, daar ben ik me bewust van. Mocht daar officieel bezwaar tegen aangetekend gaat worden, zullen we Hakan in een Heitinga-rol zetten. Hij zal mijn jonge ploeg sowieso op sleeptouw moeten nemen. Het woord nemen in de rust. Dat soort zaken.”

Stavleu zet daarnaast in op fitheid. ,,Het jonge van mijn ploeg kan ook in ons voordeel werken. Ik schat in dat wij fitter zullen zijn dan een ploeg als Katwijk dat kwalitatief wellicht sterker is. Daarbij spelen we met jongens die een echt Foreholte-hart hebben dus de derby’s tegen Teylingen en Ter Leede zijn ons op het lijf geschreven.,

De player/manager mikt op een plek bij de eerste twee in de poule: ,,Dat zal lastig worden maar er liggen zeker kansen voor ons in de omschakeling. Wachten op het foutje van de tegenstander en dan de ruimte achter de verdediging bespelen met snelle jongens en een dodelijke spits. Het Catenaccio-spel waarmee Internationale de Champions League in 2010 mee won is, onze basis. Starten met drie verdedigers en een spits. In de omschakeling knallen de backs eroverheen en proberen we een goal te maken. Sleutelwoord is communicatie. Wanneer er goed gecommuniceerd wordt en we de ruimtes klein houden zal elke ploeg het moeilijk tegen ons hebben.”

Tot slot heeft Stavleu alle vertrouwen in zijn keeper. ,,Tim van Beek, wordt ook wel de ” Van Breukelen van de Bollenstreek” genoemd. Gelukkig is dit toernooi in de zaal en dus polletjes spelen hem geen parten. Tim is echt een onneembare vesting. Als het aankomt op strafschoppen nemen, hebben we Tim Krul nog op de bank zitten. Die heeft de afgelopen tijd bewezen erg goed te zijn in het keren van strafschoppen, waardoor ik heb besloten hem mee te nemen naar het toernooi.”

Het VIDB Zaaltoernooi vindt plaats op woensdag 30 december op Sportpark Duinwetering. De D- en C-selecties spelen van 10.00 tot 14.00 uur. De senioren van 15.00 – 19.00 uur. Check hier de poule-indelingen. 

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)