Met grote droefenis heeft VIDB te horen gekregen dat Hennie van de Weerd is overleden. Vrijwel direct na onze oprichting in 2013 voegde Hennie zich bij het team van verslaggevers en bezocht hij wekelijks 1 en soms wel 2 wedstrijden per weekend. Hennie zou in augustus 75 jaar zijn geworden.

Uiteraard gaan onze eerste gedachten uit naar zijn echtgenote Adrie en zoon Ed, die wij veel kracht toewensen om dit grote verlies te dragen. Daarnaast ook onze condoleances aan de overige familie, vrienden en kennissen van Hennie.

Hennie was zelf een verdienstelijk aanvaller van Lisser Boys, LFC en Concordia. Hij vertelde graag over zijn jaren als voetballer en vooral zijn neusje voor de goal. Hennie was pijlsnel en daardoor menig verdediger te snel af.

In 2013 sloot Hennie zich bij het team van VIDB aan. Hij had in de jaren daarvoor al wat schrijfervaring opgedaan, onder meer bij de Bal is Rond. Aanvankelijk combineerde hij het verslaggeverschap met het runnen van de Voorhof in het centrum van Lisse, waar hij veelal feesten en partijen mogelijk maakte. Als zijn werk het toeliet, stapte Hennie op de fiets om wedstrijden van onze regioclubs te bezoeken.

Hennie werd door ons niet betaald, daar stond hij op, maar na een aantal jaar deed VIDB hem wel een elektrische fiets cadeau. Dat maakte het reizen door de Bollenstreek vanuit zijn woonplaats Lisse een stuk gemakkelijker en comfortabeler. Van Nieuw Zuid tot aan ’t Duyfrak en van de Roodemolen tot aan de Boekhorst. Overal kwam Hennie en was hij een graag geziene gast. Door zijn lange achtergrond in de horeca legde Hennie gemakkelijk contact en raakte hij snel met mensen in gesprek.

Hennie had ook jarenlang goed contact met Hans Kraaij junior, die toen trainer van FC Lienden was. Hans kwam ook een keer naar de Voorhof

Eind 2017 werd Hennie getroffen door een herseninfarct. Aan een oproep op VIDB om hem een hart onder de riem te steken, werd massaal gehoor gegeven. Verschillende clubs, selectie-elftallen en bestuursleden stuurden hem kaarten en steunbetuigingen op. Vanuit het revalidatiecentrum Mariënhave in Warmond liet Hennie weten dat de aandacht hem goed deed en ontroerde.

Dat het voetbalbloed kroop waar het niet gaan kon, bleek wel uit het feit dat Hennie – nadat hij weer thuis was gekomen – ook weer snel voetbalwedstrijden ging bezoeken. Hij was dan qua fysieke toestand en qua spraak niet meer helemaal de oude, maar dat weerhield Hennie er niet van om op zijn scootmobiel naar de complexen uit de regio te koersen. Het tekende het voetbaldier dat hij was. Vooral op de Zanderij van SV Hillegom kwam hij graag op zondagen. De laatste jaren als liefhebber en niet langer als journalist.

Met Hennie verliest het voetbal in de Bollenstreek niet alleen een voormalig speler, maar vooral een groot liefhebber en ware ambassadeur. Hennie, bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend.

Namens VIDB,

Gerben Oostdam

*Op de hoofdfoto is Hennie te zien met de bokaal voor de Topscorer van het Jaar. De trofee stelde hij een aantal jaar vanuit de Voorhof beschikbaar

POPULAIRE BERICHTEN