Joey Jongman is op het middenveld van Barendrecht één van de smaakmakers. De middenvelder blinkt  bijna wekelijks uit in de Tweede Divisie en dat leverde hem een transfer naar de Bollenstreek op. Jongman is komend seizoen actief in het shirt van VV Katwijk. De Rotterdammer vertelt in deze rubriek over zijn tatoeages, liefde voor Feyenoord, zijn vriendin en natuurlijk zijn nieuwe club: Katwijk. 

Foto 1: De tatoeages van Joey Jongman. 

,,Ik heb er nog meer op mijn lichaam, maar dit zijn denk ik wel de grootste. Ik heb er in totaal zeven en ook nog een grote op mijn rug. Die leeuw die op mijn arm heb, heb ik omdat een leeuw mijn lievelingsdier is. Ik vind dat een leeuw een soort macht uitstraalt. De leeuw is eigenlijk de koning van de dieren. Ik ben zelf ook een bazig type, dus vandaar. Ik kijk ook graag programma’s die over dieren gaan. Discovery Channel bijvoorbeeld.”

,,De tweede tatoeage, die ik op mijn onderarm heb, heb ik omdat ik hem mooi vond. Ik heb wel de tijd in het plaatje aangepast. Ik heb er 1908 ingezet, omdat dat het geboortejaar van Feyenoord is. Die club zit in mijn hart en ik ben een echte Rotterdammer. Ik heb volgens mij al tien jaar een seizoenskaart bij de club. Ik heb vier jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord gespeeld. Van mijn tiende tot aan mijn viertiende geloof ik.”

,,Toen ik daar naar toe mocht sprong ik echt een gat in de lucht. Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik hoorde dat ik weg moest, dat ik wel een paar tranen gelaten heb. Toch heb ik er mooie herinneringen aan overgehouden. Ik heb bijvoorbeeld tien keer in De Kuip gespeeld. Ik zat in de lichting van Georgino Wijnaldum en Leroy Fer. Geen onaardige lichting dus.”

Foto 2: Joey in de sneeuw met zijn vriendin. 

,,Ze heet Lisanne en we gaan ruim drie jaar met elkaar. Ik denk dat ik haar al elf jaar ken. We kwamen elkaar altijd tegen in kroegen en hadden een goede klik. We kwamen een paar jaar geleden allebei uit een relatie en toen begon het tussen ons te lopen. We wonen ook al twee jaar samen in Spijkenisse.”

,,Zij heeft vroeger op heel hoog niveau aan Judo gedaan. Daardoor kan zij mij ook helpen en ondersteunen als het een keer niet loopt bij mij. Zij weet hoe het is om topsport te bedrijven en wat daarbij komt kijken. Ze houdt mij bijvoorbeeld ook positief als het een keer niet loopt. Vroeger liet ik wel eens m’n koppie hangen, maar dat is de laatste jaren echt beter geworden.”

Foto 3: Joey die zijn handtekening zet onder een contract van VV Katwijk. 

,,Katwijk is een ontzettend mooie club. Ik had van mijn huidige trainer (Adrie Poldervaart, red.) wel eens geluiden gehoord dat ze interesse hadden. Ik ben inmiddels niet meer de jongste en ik had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat er een club zou komen. Oké, ik ben niet oud, maar ik had niet gedacht dat er zo’n club zich zou melden.”

,,Ik heb in het verleden nooit echt contact gehad met andere clubs. Toevallig één keer met IJsselmeervogels, maar dat was qua reistijd niet praktisch. Katwijk is een club die altijd om het kampioenschap speelt en dat spreekt mij aan. Ik ken de trainer nog van Barendrecht (Jack van den Berg red.), dus misschien is dat een voordeel. Verder ken ik de meeste spelers van Katwijk ook. Ik speel al jaren tegen ze, natuurlijk.”

,,Ik heb er echt onwijs veel zin in om voor Katwijk te gaan spelen. Ik denk dat ik misschien wel toe was aan een nieuwe omgeving en prikkel. Ik hoop natuurlijk ook om succes te boeken bij deze club. Ik zit nu zo’n zes jaar bij Barendrecht en alles werd een beetje vanzelfsprekend. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik niet zomaar bij Barendrecht zou weggaan. Het moest echt een bijzondere club zijn. Katwijk was de enige club die zich meldde en daar ben ik heel blij mee.”

De Insta-rondo van Joey Jongman. POPULAIRE BERICHTEN