Jeanet van der Laan wil graag voorzitter van de KNVB worden. De voormalig international en politica stelde haar kandidatuur maandagavond in het radioprogramma Langs de Lijn.

“Ik heb mijn vinger ook opgestoken in het traject om voorzitter te worden van de KNVB. Dat was al in december. Het lijkt mij echt één van de mooiste banen van het land. Wel een heel ingewikkelde baan, je moet als bondsvoorzitter toch samenhang proberen te creëren tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal. Ik denk dat ik daarvoor bepaalde kwaliteiten en ervaring inbreng.”

De 44-jarige Van der Laan liet de KNVB eind vorig kalenderjaar al weten interesse te hebben in het voorzitterschap. De bond vertelde haar toen alleen Frank Paauw voor te willen dragen aan de leden die mogen kiezen.

Omweg
Van der Laan wil zich via een omweg toch aan die ‘bondsvergadering’ presenteren. “Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen. Dan moet je vooraf tien handtekeningen van die vertegenwoordigers verzamelen om jezelf te mogen presteren.” Zondag werd al bekend dat ook Hans Nijland tegenkandidaat van Paauw wil worden.

Van der Laan legt, tot besluit, uit waarom ze denkt dat ze een geschikte kandidaat is. “Het voetbal raakt heel veel maatschappelijke aspecten. Ik breng ervaring in, ben een ex-international en weet dus wat het is om voor de prijzen te spelen. Ik kan beide kanten belichten en daarnaast heb ik een maatschappelijke loopbaan opgebouwd, met veel politieke en bestuurlijke ervaring.”

Meervoudig landskampioen
Van der Laan is 29-voudig international. Ze was ooit bij FC Lisse het eerste meisje dat bij de jongens mee mocht voetballen. Later was ze ook actief voor Ter Leede, waarmee ze meerdere keren landskampioen werd. De laatste jaren maakte Van der Laan naam in de landelijke politiek.

Lees ook: Van der Laan wint Nieuwjaarswedstrijd met ex-internationals

POPULAIRE BERICHTEN