Het EK O17 in Hongarije is uitgelopen op een teleurstelling voor de Nederlandse talenten. Ook Sven van der Plas zal er geen prettige herinneringen aan overhouden. De Katwijker kwam alleen in het tweede groepsduel in actie en kreeg toen rood.

Oranje O17 speelde vanmiddag (woensdag) het derde groepsduel en pakte tegen Kroatië (1-1) zijn eerste punt. Na nederlagen tegen Zwitserland (0-2) en Engeland (1-4) was de ploeg van Pieter Schrassert Bert al uitgeschakeld.

Van der Plas, voormalig speler van Quick Boys en nu al enkele jaren actief bij PSV, behoorde aanvankelijk niet tot de selectie, maar werd later aan de groep toegevoegd. Het werd een seizoenstoetje waar de verdediger niet heel veel plezier aan kon beleven.

De 17-jarige Van der Plas kwam zondag in de tweede wedstrijd tegen Engeland na 58 minuten binnen de lijnen bij een 0-1-stand. In de 88e minuut, het was inmiddels 1-2, pakte hij rood na het neerhalen van een doorgebroken speler. Zodoende was Van der Plas geschorst voor het slotduel met Kroatië.

Lees ook: Sven van der Plas maakt zich met Oranje O17 op voor EK
Check ook: De jeugd heeft de toekomst: Sven van der Plas

POPULAIRE BERICHTEN