Hij had zich iets heel anders voorgesteld van zijn debuut van Van Nispen (zon.): Jeffrey van der Geest. Pas 18 jaar en over gekomen van de jeugd van sv Hillegom. In zijn eerste wedstrijd voor de ploeg van René Ras liep hij tegen een rode kaart aan tegen Bernardus.

,,Ik had helemaal niet de intentie om die jongen te raken. Ik ging puur voor de bal. Deze rode kaart is in mijn ogen onterecht. Ik kreeg een rode kaart op een plek op het veld waar helemaal geen gevaar is voor beide ploegen. Dit kost me een aantal wedstrijden en daar zit ik echt niet op te wachten.”

Als jonge spits leert hij vooral door te spelen. De trainingen zullen hem sterker maken, maar een echte wedstrijd valt daarin moeilijk na te bootsen. Zo’n rode kaart gooit dan roet in het eten. Of Van der Geest een snelle leerling wordt bij Van Nispen is dus nog even afwachten.

Kwaliteiten
Wie hem bezig ziet in het veld valt wel bepaalde kwaliteiten op. Zijn lengte kan bepalend gaan worden in het vijfmeter-gebied, omdat hij kopsterk is. In de duels laat hij zich niet zomaar wegzetten en qua snelheid doet hij ook niet onder voor verschillende teammaten. Daarnaast is zijn balvastigheid bewonderenswaardig op die jonge leeftijd. Nu de goals nog, want daar hunkert de jongeling naar.

,,Door hen krijg ik ook meer vertrouwen, omdat zij gewoon goed kunnen voetballen.”

,,Officieel ben ik nog A-junior”, legt Van der Geest uit. ,,Ik kom van sv Hillegom en heb daar twee jaar in A1 gespeeld en ben nu weer terug bij mijn oude club. Het gaat redelijk alleen het scoren gaat nog niet optimaal.”

Misschien is Van der Geest daar ook gewoonweg nog iets te timide voor. ,,Ik kijk nog een beetje teveel op naar de andere spelers”, geeft hij toe. Maar zijn teammaten steunen de ‘jonge hond’ waar zij kunnen. Dat bemerkt de ex-Hillegommer ook.

Vertrouwen
,,Het is nog even wennen maar het komt allemaal goed. Met Mike van Haaster in mijn rug vind ik het heerlijk voetballen voorin. Mike en Dick [Verhoeven red.] coachen mij ook regelmatig in het veld.”

Ook mentaal krijgt de tiener daardoor een boost. En dat is wel zo lekker als je nieuw bent binnen een spelersgroep. ,,Door hen krijg ik ook meer vertrouwen, omdat zij gewoon goed kunnen voetballen. Ik moet ook zelf meer initiatief tonen. Als ik eerst maar eens een paar doelpunten ga maken. Daar krijg je gelijk meer vertrouwen van. Het is jammer dat ik nu een paar weken aan de kant moet gaan toekijken.”

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)