Als accountmanager voor het Amsterdamse bedrijf P1. Corporate Hospitality sprak Noordwijker Atze Bosma regelmatig met collega en Van Nispen (zon.)-verdediger Joost Verwer over voetbal. Waar Verwer sinds een jaar in het eerste voetbalde in De Zilk, koos Bosma nog voor de anonimiteit van een vriendenelftal. Tot volgend seizoen, als Bosma naast collega van het Amsterdamse bedrijf ook teamgenoot wordt van Sassenheimer Verwer.

De voornaamste reden voor Bosma om te verkassen van Noordwijk 6 naar de derdeklasser is dat hij het voetbal weer wat serieuzer wil nemen. Na enkele jaren in de selectie van vv Noordwijk, koos de voetballer er zelf een paar jaar geleden voor de sport op een iets lager pitje te zetten en te genieten van het studentenleven. ,,Je kent het wel: je wordt wat ouder en vind het naast het voetbal ook leuk om een biertje te drinken. Ik vond het wel prima in een vriendenelftal.”

Bijnaam
Nu Bosma wat ouder is en een goede baan heeft, vindt hij het juist tijd om de focus weer iets meer naar het sporten te leggen. Tot spijt van zijn vriendenteam. ,,Ik heb er een nieuwe bijnaam bij: Judas. Lekker, hè? Maar serieus: de meesten vonden het spijtig, anderen begrepen het ook wel.”

,,Het leuke vind ik ook dat als op donderdag de training is afgelopen, die gasten in de kantine blijven hangen voor een biertje.”

Vooral de onzekerheid over de hoeveelheid die z’n vriendenteam trainde in de week, liet hem besluiten toch nog voor een eerste elftal te kiezen. ,,Meestal trainden we één keer in de week, soms ging het helemaal niet door. En dat vond ik jammer. Ik heb een baan waarbij ik achter een pc zit en wil gewoon wat meer bewegen.”

Het bedrijf waar Bosma voor werkt in Amsterdam helpt aan de totaalbeleving van sportevenementen. Het bracht de Noordwijker onder andere in Londen voor het duel Tottenham Hotspur – Ajax. ,,Dat was wel heel gaaf. Maar als ik in Amsterdam heb gewerkt, wil ik graag ’s avonds nog kunnen sporten. Dat ik dat nu bij Van Nispen (zon.) weer twee keer in de week ga doen op trainingen, vind ik alleen maar fijn.”

Biertje
In de afgelopen weken liep de voetballer al mee met de huidige Zilkse spelersgroep en trainde hij enkele donderdagavonden mee. Twee weken geleden deed de Noordwijker ook mee in een oefenpotje tegen de zaterdagtak van SJC (1-1). Daarna kwamen de twee partijen tot de conclusie met elkaar verder te willen gaan.

,,De trainingen gingen prima en ik vond het niveau prima. Het leuke vind ik ook dat als op donderdag de training is afgelopen, die gasten in de kantine blijven hangen voor een biertje. Het is al wel een keer half één geworden”, glimlacht Bosma. ,,Het is een hele makkelijke groep om binnen te stappen. Ze staan open voor iedereen.”

,,Ik heb daar als voetballer toch geen invloed op. Ik heb het nieuwsbericht ook gelezen op jullie website en werd op social media in de post getagd.”

In De Zilk moet Bosma de voorhoede gaan versterken. ,,Eigenlijk is dat ook wel grappig gegaan. Toen ik in de selectie van Noordwijk speelde, was ik altijd verdediger of verdedigende middenvelder. In het vriendenteam ben ik meer aanvaller geworden en stond ik altijd in de spits of op de flanken. Dat wordt ook mijn positie bij Van Nispen.”

Getagd
Voor het nieuwe seizoen heeft de aanvaller geen doelstellingen geformuleerd, behalve gewoon lekker minuten maken in een eerste elftal. En of dat na alle nieuwsberichten van de afgelopen dagen in de Derde of Vierde Klasse is, maakt Bosma niet zo gek veel uit.

,,Ik heb daar als voetballer toch geen invloed op. Ik heb het nieuwsbericht ook gelezen op jullie website en werd op social media in de post getagd. Maar ik heb mijn keuze voor Van Nispen (zon.) toch sowieso gemaakt. En of dat nu in de Derde of Vierde Klasse is, dat zie ik volgend jaar wel. Ik heb er sowieso zin in.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Derde en Vierde Klassen in zondagvoetbal blijven toch bestaan’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)