Voor onze regioclubs uitkomend onder Divisie-niveau was er zaterdag vooral reden tot lachen in de Tweede én Vierde Klasse. Daar werden alle wedstrijden gewonnen.

Tweedeklasser Kagia pakte alweer de vijfde zege op rij door op bezoek bij DONK met 0-1 te winnen. Tijs van der Schinkel maakte halverwege de tweede helft de winnende goal. DONK kreeg in de eerste helft een rode kaart en eindigde zelfs in de slotfase met negen man. Competitiegenoot Foreholte pakte een uiterst broodnodige overwinning, de eerste sinds 19 november. Op de Elsgeest won Foreholte met 3-1 van RVC ’33 door goals van Joost Jansze (2) en Thom Steendam.

Nipte uitzeges
In de Vierde Klasse waren er nipte uitzeges voor Teylingen en Warmunda. De Warmonders zegevierden door twee goals van Thomas van Kesteren met 1-2 bij Hazerswoudse Boys. Teylingen vertrok met drie punten vanuit Leimuiden. Doelpuntenmakers tegen SV Kickers waren Wesley Ritzen (2) en Mick van der Meij.

In de Derde Klasse was er minder reden tot lachen. Van Nispen en de zaterdagtak van VVSB gingen allebei in eigen huis onderuit, tegen respectievelijk Koudekerk (0-1) en Stompwijk ’92 (0-4).

De wedstrijd VELO – Valken ’68 werd bij aanvang van de tweede helft gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. De thuisploeg leidde op dat moment met 2-0.