De verschillen in de Tweede Klasse zijn na drie wedstrijden nog uiterst klein en dus is het moeilijk te voorspellen welke ploegen gaan excelleren en wie het moeilijk gaat krijgen. Kagia en Valken’68 spelen komende zaterdag tegen elkaar en dat belooft een interessant potje te worden. De promovendus, die op een tweede plek staat, tegen – normaliter – één van de favorieten voor de bovenste plekken. ,,Het zegt wel wat dat zij twee weken geleden voor het eerst sinds een jaar verloren”, zegt Chris de Lange van laatstgenoemde ploeg. 

De Valkenburgers kenden een moeizame start van de competitie. In de eerste twee wedstrijden werd ‘slechts’ één punt gehaald en vorige week won de ploeg van Alan Campfens pas voor het eerst. Volgens De Lange moesten de rood-gelen even wennen aan de werkwijze van de ex-coach van Warmunda .

,,Arie van Duijn heeft hier drie jaar gezeten. Zelf heb ik hem twee seizoenen meegemaakt. Als er een nieuwe trainer komt, is alles net even wat anders. Alan is iemand die de touwtjes strak in handen wilt hebben. Bij Arie was het vaak wat losser. Daarnaast wil Alan dat wij als groep alles eruit halen wat er in zit. Ons blijven ontwikkelen. Ik zeg niet dat dat beter is, maar het is in ieder geval anders.”

,,Als wij negen of zeven punten hebben uit vier wedstrijden, dan denk ik dat we echt een mooie start van de competitie hebben.”

De oefenmeester en de spelers van Valken’68 moesten dus even aan elkaar wennen. Toch was dat volgens de verdediger niet de reden voor de matige start. ,,We hadden natuurlijk op meer gehoopt en dat hoort ook bij een club als Valken. Aan de andere kant: het seizoen is pas net begonnen en er is geen enkele ploeg die negen punten uit drie wedstrijden heeft. Wat dat betreft maakt die mindere start niet zoveel uit.”

Mooie start 
De situatie in Lisserbroek is volledig anders. De ploeg van René Ras werd vorig seizoen ongeslagen kampioen in de Derde Klasse en won twee van de drie wedstrijden in de Tweede Klasse. De start aan het nieuwe seizoen is vooralsnog goed en de oranjehemden hopen de goede start een mooi vervolg te geven tegen streekgenoot Valken’68.

,,Ik zag al teksten voorbij komen van hem dat zij ‘even’ drie punten gingen ophalen bij ons.”

,,Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om deze wedstrijd te winnen”, zegt Kagia-middenvelder Rens Lamboo. ,,Vooral ook omdat we de vorige wedstrijd tegen UVS in eigen huis verloren en dat was echt al een tijdje geleden. Als wij negen of zeven punten hebben uit vier wedstrijden, dan denk ik dat we echt een mooie start van de competitie hebben.”

Kaliber UVS
De Lisserbroekers wonnen de vorige wedstrijd op bezoek bij HVC’10 (2-5) en met name Lamboo liet zich van zijn goede kant zien met een wonderschone treffer. Het was al de tweede fraaie treffer van het seizoen voor de spelmaker. In Hoek van Holland wilde de middenvelder zich, samen met zijn teamgenoten, revancheren voor de matige vertoning tegen het Leidse UVS.

,,Ik heb het niet vaak meegemaakt dat ik echt negentig minuten in de achteruit moest. We werden echt naar achteren gedrukt. Ik had in die wedstrijd een vrije rol aan de rechterkant, maar ik was eigenlijk alleen maar aan het meeverdedigen. We creëerden die wedstrijd geen enkele kans en het was ook niet onze beste wedstrijd. Tegen Valken willen we laten zien wat we kunnen. Ik denk dat zij van het kaliber UVS zijn, al moet ik eerlijk zeggen dat ik ze niet heel goed ken.”

Groepsapp
Wat de linkspoot wel weet van de aankomende tegenstander is dat zij Marc Langeveld in de gelederen hebben. De Katwijker was bij zijn rentree tegen Westlandia direct beslissend met een treffer en dus zal hij goed in de gaten worden gehouden door het elftal van Ras. Maar vooral een uitspraak uit het kamp van Valken, zorgde voor opschudding binnen de selectie van Kagia.

,,Ik zag al teksten voorbij komen dat zij ‘even’ drie punten gingen ophalen bij ons. Die uitspraak belandde natuurlijk direct in onze groepsapp. Dat zorgt er natuurlijk voor dat wij er écht alles aan willen doen om het hen moeilijk te maken en van hen te winnen.”

,,Ik hoop dat het vooral een leuke en open wedstrijd gaat worden.”

Ook De Lange kreeg die opmerking mee, maar de verdediger stond daar niet volledig achter. ,,Ik heb die uitspraak niet op zaterdag gehoord, maar iedereen mag natuurlijk zeggen wat die wilt zeggen. Ik denk alleen dat het niet makkelijk gaat worden. Het zegt wel wat dat zij twee weken geleden voor het eerst in een jaar verloren. Ik heb hen nog nooit echt zien spelen, maar ik ken de club wel van de verslagen. Ze hebben een paar individueel goede spelers en ik krijg het idee dat ze écht een collectief zijn. Ik hoop dat het vooral een leuke en open wedstrijd gaat worden.”

Foto’s: Saam de Mooij en Johanna Wever

Lees ook: Hoe is het met: Oscar Ligtvoet

 

POPULAIRE BERICHTEN