Kagia heeft de thuiswedstrijd tegen Overbos met 4-2 gewonnen. De Kagianen maakten het zichzelf vooral heel moeilijk, maar uiteindelijk trokken ze de overwinning over de streep. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Stormvogels heeft de ploeg uit Lisserbroek het winnen weer opgepakt.

Middenvelder Rens Lamboo constateerde na afloop dat de overwinning niet makkelijk tot stand kwam.  De Hoofddorpers maakten ook de openingsgoal, maar verder liet de ploeg van René Ras het niet komen.

„Overbos speelde best goed, maar wij maakten het onszelf erg moeilijk. Je merkte ook bij deze tegenstander dat elk team zich nu op ons gaat instellen. Daardoor is het belangrijk dat we snel op voorsprong komen, want dan moeten zij ook komen.’’

WK 2014
Maar dat gebeurde juist niet, want Kagia kwam 0-1 achter. „Nadat zij de 0-1 scoorden, kwam de gelijkmaker snel tot stand. Er ontstond gelukkig geen paniek in de groep na de snelle achterstand, dat was een goed teken. Het ging niet makkelijk, maar het zegt wel iets dat we na een slechte wedstrijd alsnog met de drie punten staan.’’

„Je moet het een beetje zien als de goal van Robin van Persie op het WK van 2014.”

Er werd dus karakter getoond door de Lisserbroekers. Het beste voetbal werd niet aan het publiek voorgeschoteld, maar de mensen konden wel weer juichend naar huis. Via een prachtige goal werd al snel de gelijkmaker gescoord.

„Je moet het een beetje zien als de goal van Robin van Persie op het WK van 2014. De crosspass van mij op Dirk-Jan Ligtenberg als die van Daley Blind en Dirk-Jan als Van Persie. Alleen kwam er geen snoekduik aan te pas van Dirk-Jan. Voor de rest vond ik de goal vrij identiek”, aldus Lamboo.

Klutsgoal
Na het schitterende doelpunt kon Kagia niet gelijk doordrukken. De mannen van Ras gingen met 1-1 de rust in. Na een fel begin in de tweede helft resulteerde dat al vrij snel in een voorsprong voor de thuisploeg.

„Via een voorzet van Pascal Timmermans kon Roy Hogewoning met een kopbal de 2-1 maken. Daarna scoorde ik uit een corner, die er mede door de wind in één keer in vloog. De 3-2 van Overbos kwam tot stand uit een klutsgoal, maar gelukkig was daar vlak daarna opnieuw Hogewoning met de 4-2.’’

,,Nu is het verschil weer acht, al vind ik dat eigenlijk negen, want wij hebben een doelsaldo van +27 en de nummer twee DEM +12”

Daar bleef het bij voor de ploeg uit Lisserbroek, die het naliet om er nog één of twee extra bij te prikken. De tegenstander uit Hoofddorp had nog wel recht op de 4-3, maar die werd op onverklaarbare wijze afgekeurd.

Concurrentie
Doordat de concurrenten van Kagia punten verspeelden, werd de acht punten voorsprong van voor de wedstrijd tegen Stormvogels weer in ere hersteld.

„Het was tegen Stormvogels echt geen schande om gelijk te spelen, want zij hadden een goede ploeg. We hebben het tegen Overbos weer goed opgepakt met z’n allen. Als je dan na afloop van de wedstrijd hoort dat de concurrenten weer punten hebben gemorst, is dat altijd mooi meegenomen natuurlijk. Nu is het verschil weer acht, al vind ik dat eigenlijk negen, want wij hebben een doelsaldo van +27 en de nummer twee DEM +12”, zei Lamboo trots.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Topscorer SJC maakt overstap naar Lisse: ,,David was positief”’POPULAIRE BERICHTEN