In de Tweede Klasse C wil het nog niet zo vlotten, maar Kagia deed dinsdagavond voor de LAV-cup goede zaken. De ploeg van René Ras plaatste zich voor de kwartfinale van het door Leiden Amateurvoetbal georganiseerde toernooi door de reserves van FC Rijnvogels in de achtste finale te verslaan. Op De Kooltuin werd het maar liefst 5-6.

De oranjehemden stonden na 45 minuten spelen met 4-2 achter. In de tweede helft keerde de tweedeklasser de wedstrijd volledig om door vier keer te scoren en uit te lopen naar 4-6. In de slotminuten kwam FC Rijnvogels 2 nog op 5-6. Daar bleef het verder bij. De derde treffer van Kagia was overigens nog wel het vermelden waard. Middenvelder Rens Lamboo schoot van 45 meter afstand raak. Dat de in de winterstop weer teruggekomen Mark Zonneveld scoorde vier keer. In de kwartfinale is het Leidse UVS de volgende tegenstander.

FC Rijnvogels 2 – Kagia 5-6 (4-2)
Goals: Zonneveld (4), Lamboo, Imanse

Archieffoto: Johanna Oskam